Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Καταδίωξη και σύλληψη Πακιστανών για κλοπή μετασχηματιστών




Η νυχτερινή καταδίωξη στα χωράφια που οδήγησε σε σύλληψη δύο πακιστανών ήταν η αρχή στο να ξετυλιχθεί το κουβάρι των απανωτών κλοπών μετασχηματιστών της ΔΕΗ αλλά και καταστροφών σε αγροτικές εγκαταστάσεις και αντλιοστάσια στην Βοιωτία,στην Ριτσώνα και στις Ερυθρές.

Οι πληροφορίες που είχε η Αστυνομία από τις συχνές καταγγελίες τους τελευταίους μήνες επιβεβαιώθηκαν στην χθεσινή νυχτερινή περιπολία στη Βοιωτία όπου εντοπίστηκε ΙΧ κινούμενο ύποπτα. 

Στην προσπάθεια των αστυνομικών να ελεγχθεί ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα επιβεβαιώνοντας τις αρχικές υποψίες περί ύποπτων κινήσεων.

Όταν οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο εντόπισαν πλήθος κλοπιμαίων και σχετικά εργαλεία που διευκόλυναν το έργο των διαρρηκτών.

Από τις πρώτες εκτιμήσεις της Αστυνομίας από την δράση της εγκληματικής οργάνωσης που εκτός των δύο συλληφθέντων έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία ενός ακόμη και υπάρχουν στοιχεία που ακόμη ερευνώνται για συμμετοχή άλλων δύο ατόμων ,η ζημιά που επήλθε στην ΔΕΔΗΕ από τους μετασχηματιστές ξεπερνά το μισό εκατομμύριο.