Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

συλλογος εργαζομενων οτα επαρχιας λιβαδειας


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 07/06/2018

ΟΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ Αρ. Πρωτ. : 242


ΤΗΛ: 22613-50829 /22613- 50888

22670-29000

ΦΑΞ : 22613-50831 /22613-50881

22670-29001

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Όπως ενημερωθήκαμε , χθες συνέβη ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα , με θύμα εργαζόμενο από πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ , στο Δήμο Λεβαδέων , τοποθετημένο στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου. Ο συνάδελφος τη γλίτωσε με ένα κάταγμα στο πόδι , στεκόμενος “τυχερός” μέσα στην ατυχία του , αφού η τσιμεντοσωλήνα που έσπασε και έπεσε πάνω του τον βρήκε στο πόδι και όχι στο κεφάλι! Όπως μας καταγγέλθηκε από τον ίδιο τον παθόντα όσο και όλους τους αυτόπτες μάρτυρες ΔΕΝ τους είχαν χορηγηθεί τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας , όπως από το νόμο προβλέπεται!

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς , συνεπής στη στάση του να προστατεύει όλους τους εργαζομένους και να αγωνίζεται για κυριαρχικά εργασιακά δικαιώματα , καταγγέλει τη μη χορήγηση των Μ.Α.Π. στον εργαζόμενο και ζητά από κάθε αρμόδια υπηρεσία ( ΟΑΕΔ , ΔΗΜΟ ΛΕΒΑΔΕΩΝ , ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ) , να προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες τόσο προς την κατεύθυνση της απόδοσης ευθυνών όπου και αν υπάρχουν , όσο και προς την κατεύθυνση της τήρησης του νόμου και της προστασίας των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι με τις - άθλιες – μορφές ελαστικής εργασίας , τις οποίες θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε να καταργηθούν – δεν είναι ....”παιδιά ενός κατώτερου θεού” . Συνεχίζουμε να απαιτούμε εργασία πλήρους απασχόλησης και με πλήρη δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους και κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας .

Εμείς δεν θα περιμένουμε να θρηνήσουμε θύματα όπως έχουμε θρηνήσει πανελλαδικά . Καλούμε όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχτούμε κανένα “ κουκούλωμα” , πολύ δε περισσότερο δεν θα κάνουμε τα στραβά μάτια σε τέτοια φαινόμενα που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα και την ζωή οποιουδήποτε εργαζόμενου.

Τέλος ευχόμαστε στο συνάδελφο ταχεία ανάρρωση και να επιστρέψει πιο δυνατός στην καθημερινότητα του.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ