Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Εκπτώσεις από σήμερα – Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή


Οι εκπτώσεις του καλοκαιριού ξεκινούν από σήμερα και διαρκούν ως την τελευταία ημέρα του Αυγούστου.

Πρεμιέρα κάνουν σήμερα οι εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες για καλύτερες τιμές για το υπόλοιπο του καλοκαιριού καθώς θα διαρκέσουν ως την 31η Αυγούστου.

Την ερχόμενη Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά με ωράριο λειτουργίας από 11:00 το πρωί ως 18:00 το απόγευμα.

Τι πρέπει να προσέξετε

Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.

Επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού.

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.