Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Έντονη διαμαρτυρία για την απαράδεκτη κατανομή των μαθητών στο 2ο ΓΕΛ Θήβας

http://www.radiothiva.gr/
Οι γονείς και οι κηδεμόνες του 2ου Γελ. Θηβών, συντάσσουμε την παρούσα επιστολή με σκοπό την ενημέρωση σας, όσον αφορά στην απαράδεκτη κατανομή των μαθητών που φοιτούν στην Α΄Λυκείου το τρέχον σχολικό έτος 2018-2019. Συγκεκριμένα, υπάρχουν 2 τμήματα στα οποία φοιτούν 30 μαθητές και 1 τμήμα το οποίο περιλαμβάνει 29 μαθητές.

Η κατάσταση είναι ανησυχητική και ταυτόχρονα επικίνδυνη.

Απαιτούμε τον διαχωρισμό της Α΄Λυκείου σε 4 τμήματα. Οι λόγοι που τον επιβάλλουν είναι πολλοί και σχετίζονται με το δικαίωμα των παιδιών μας σε μια ποιοτική εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και σε λόγους ασφάλειας και υγιεινής.

Συγκεκριμένα:
Ο αριθμός των 30 μαθητών δυσχαιρένει την διδασκαλία, καθστά σχεδόν αδύνατον οι εκπαιδευτικοί, όσο ευσυνείδητα και αν προσπαθούν, να ελέγξουν, να διατηρήσουν την συνοχή των μαθητών και να πετύχουν τους εκπαιδευτικούς τους στόχους.
Επιπροσθέτως, εγκυμονεί κίνδυνος για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών, λόγω του μεγάλου συγχρωτισμού και του μικρού μεγέθους των τάξεων (εγείρονται θέματα επιδημικών εξάρσεων, ιώσεων και γρήγορης πρόσβασης σε ασφαλή έξοδο σε περίπτωση σεισμού ή πυρκαγιάς).
Η εκπαιδευτική διαδικασία σε μια πολυπληθή τάξη, ακούσια στρέφεται στην κάλυψη των αναγκών των λεγόμενων «καλών» μαθητών, ενώ αυτοί που έχουν μαθησιακά προβλήματα, ή ανήκουν στην κατηγορία των «καλών», μένουν πίσω.

Σας παρακαλούμε να επανεξετάσετε το δίκαιο αίτημά μας και να αποφασίσετε άμεσα τον χωρισμό της Α΄Λυκείο σε 4 τμήματα.

Οι προγραμματισθείσες ενέργειες, είναι οι εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ:

1η διδακτική ώρα, αποχή διαμαρτυρίας (παρουσία τοπικών ΜΜΕ και αρμόδιων πολιτικών φορέων).

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ:

2 πρώτες διδακτικές ώρες.

ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ:

Κλείσιμο σχολείου (7 ώρες).

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου ΓΕΛ Θήβας.

Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών Α’ Τάξης.

Ο Διευθυντής, ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου ΓΕΛ Θήβας.