Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Το Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας ανοίγει ξανά τις πόρτες του 40 χρόνια μετά

http://evialead.gr/?p=29436
Σαράντα χρόνια μετά το Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας υποδέχθηκε ξανά το κοινό του. Η αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου έχει ήδη ξεκινήσει, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Εύβοιας, με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και τις συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Ερέτριας, του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», των τοπικών συλλόγων αλλά και όλων των πολιτών.

Τα έργα που παρουσιάστηκαν, από 21 ως 23 Σεπτεμβρίου 2018, ήταν η «Ελένη» του Ευριπίδη, ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή και οι «Πέρσες» του Αισχύλου, στο πλαίσιο του Πιλοτικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, που έλαβε χώρα με πρωτοβουλία του Κέντρου Κλασικού Δράματος & Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου.

Την παράσταση «Ελένη» παρακολούθησε ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός, ο οποίος σε έναν σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε:

“Νιώθω απεριόριστη χαρά και συγκίνηση που το Αρχαίο Θέατρο της Ερέτριας ανοίγει και πάλι τις πόρτες του. Οι δυσκολίες που παρουσιάστηκαν ήταν αρκετές αλλά η επιθυμία και η συνέργεια όλων μας, καρποφόρησε. Πρόκειται για ένα έργο που φωτίζει το παρελθόν, ομορφαίνει το παρόν και ανοίγει πόρτες για το μέλλον. Θέλουμε το Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας να αποτελέσει τοπόσημο όχι μόνο της περιοχής, αλλά και ολόκληρης της Εύβοιας και της Στερεάς Ελλάδας.”