Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Παναγιώτης Παλληκάρης

Φίλοι μου, Ο ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ τον οποίον αναμένουμε, συγκεντρώνει για άλλη μια φορά τις θερμές ευχές και προσδοκίες μας,να είναι ειρηνικός, ανέφελος, δημιουργικός και ευτυχισμένος.

Με τις ευχές αυτές εκδηλώνουμε τη βαθύτατη επιθυμία μας να ζήσουμε χωρίς φόβους, χωρίς πολέμους, χωρίς ταραχές. Μακριά από μας και από την πατρίδα μας να μείνουν οι έχθρες, τα μίση, οι ανασφάλειες, οι αδικίες και όλα τα κακά. 

Και στη θέση τους να παραμείνουν μόνιμοι σύντροφοί μας η ειρήνη, η αγάπη, η δικαιοσύνη, η καλωσύνη και η πρόοδος. Με τις ευχές μας αυτές εκφράζουμε τους πόθους μας. Άλλ’ αυτό μόνον δεν αρκεί. Δεν αρκεί να ευχόμαστε μόνον. 

Πρέπει και να εργαζόμαστε για να συμβάλουμε στην παγίωση του καλού, στήν αποτροπή του κακού. Είναι προφανές ότι το κακό έχει και ρίζες και διαστάσεις. Μπροστά στην έκτασή του διερωτάται κανείς πως μπορεί να αντιδράσει. Και τι άραγε μπορεί ένας άνθρωπος να διορθώσει. Σ’ αυτό τον προβληματισμό η απάντηση είναι μία. Αν θέλεις, μπορείς. 

Μπορείς να αρχίσεις από τον εαυτό σου. Είναι σαν να ανάβεις ένα κερί μέσα στο πηχτό σκοτάδι. Σκέψου πόσα τέτοια κεριά θα ανάψουν αν κάποιοι άνθρωποι θελήσουν να κάνουν την αρχή από τον εαυτό τους. 

Και μη ξεχνάς. Μόνος δεν μπορείς να καταφέρεις πολλά. Ίσως χρειαστεί και «άνωθεν» βοήθεια, μην το αρνείσαι. 

Αγαπητοί μου φίλοι, σας εύχομαι ολόψυχα το το νέο έτος να είναι ΚΑΛΟ! ΕΥΤΥΧΕΣ! και ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ!