Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κυρού Νικοδήμου



Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κυρού Νικοδήμου, με την συμπλήρωση 23 ετών από την κοίμησή του (15 Φεβρουαρίου 1996).

Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα και του Επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεών. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος τέλεσε το μνημόσυνο του προκατόχου του στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας κυρού Νικοδήμου, συμπαραστατούμενος από τους ως άνω Αρχιερείς.

Ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στη ζωή και στο έργο του μακαριστού Μητροπολίτη, καθώς και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, ο οποίος με ευγνωμοσύνη αναφέρθηκε στο έργο του μακαριστού στη Βοιωτία.

Στο αναλόγιο διηκόνησε η αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Θηβών (Μαζαράκι), όπου ο μακαριστός Μητροπολίτης έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του και ετάφη. Επίσης, στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν κωφάλαλοι, αφού ο μακαριστός Μητροπολίτης ήταν ο ιδρυτής και πρώτος Πρόεδρος του Σωματείου «Οι φίλοι των κωφαλάλων ο Προφήτης Ζαχαρίας» και έχει αναγνωριστεί ως «ο πατέρας και προστάτης των κωφών».

Πηγή: www.imtl.gr