Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ …


Πριν από δύο ημέρες βρέθηκα στους πρόποδες του λόφου του Μεσοβουνίου πίσω από τις πρώην WINTER και UCAR και έπεσα πάνω σε ένα θέαμα που με άφησε κατάπληκτο, με την αρνητική του πλευρά. Χιλιάδες αλλοιωμένες στήλες μπαταριών, κατασκευής UCAR, πεταμένες στο έδαφος ανάμεσα σε πυκνή θαμνώδη βλάστηση και χωράφια τα οποία καλλιεργούνται.

Όλοι γνωρίζουμε πως η UCAR έφυγε από την περιοχή μας πριν περίπου 20 χρόνια για την Τουρκία- πιθανότατα- επειδή λόγω...βαριάς φορολόγησης δεν την συνέφερε να παραμείνει στην Ελλάδα !

 Αποτέλεσμα της αποχώρησης της ήταν να χάσουν την δουλειά τους δεκάδες οικογένειες της περιοχής της Θήβας. Όμως, θέλησε να αφήσει πίσω της το στίγμα της για πάρα πολλά χρόνια . 


Έτσι λοιπόν θεώρησε..."καλό" να πετάξει στο συγκεκριμένο χώρο χιλιάδες άχρηστες μπαταρίες από το να τις δώσει για ανακύκλωση !

Το έδαφος γύρω από τις μπαταρίες - όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες - έχει "καεί" από τα υγρά και φυσικά όλα αυτά έχουν περάσει στον υδροφόρο ορίζοντα και από εκεί στα ποτήρια μας και στο τραπέζι μας ! Το κακό απ' ότι φαίνεται έχει γίνει. Θα πρέπει, όμως, να αναλογιστούμε τι ακριβώς κόσμο θέλουμε να προσφέρουμε στο μέλλον στα παιδιά μας ! Όταν μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας όπως η UCAR αδιαφορεί για το περιβάλλον , πώς μπορούμε να πείσουμε τον μαθητή και τον έφηβο να ανακυκλώσει;

ΚΙΤΣΟΣ ΗΛΙΑΣ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θηβαίων

Με την «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»