Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Συνάντηση πρώην ωφελούμενου του προγράμματος "Estia" με την Δήμαρχο Λεβαδέων



Την Δήμαρχο Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΗΛ, κ. Σωτήρη Καρβούνη και την ομάδα έργου της ΚΕΔΗΛ επισκέφτηκε την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019 πρώην ωφελούμενος του προγράμματος φιλοξενίας «ESTIA», που διαμένει πλέον μόνιμα στην Γερμανία μέσω της διαδικασίας της μετεγκατάστασης.

Η οικογένεια του κ. Αhmad Ghazni ήταν από τις πρώτες οικογένειες που έφτασαν στην Λιβαδειά το 2016 και διέμειναν σε διαμέρισμα για διάστημα 7 μηνών μέχρι την μεταφορά τους σε πόλη της Γερμανίας.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, επέστρεψε στη Λιβαδειά θέλοντας να συναντήσει ξανά και να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στους ανθρώπους που έδειξαν ανθρωπισμό και αλληλεγγύη σε αυτόν και την οικογένεια του κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων (ΚΕΔΗΛ) υλοποιεί το πρόγραμμα ESTIA (Στήριξη έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη στέγαση) σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.