Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας μεγάλο ποσοστό μαθητών έχει χτυπηθεί από την γρίπη,

Λίγο καθυστερημένα έφτασε στο ραντεβού της η γρίπη φέτος στην χώρα μας αλλά και στην Θήβα, στέλνοντας έτσι πολλά παιδιά στα σπίτια τους και εγείροντας ανησυχίες στους γονείς.
Στο 6ο Δημοτ5ικό Σχολείο Θήβας μεγάλο ποσοστό μαθητών έχει χτυπηθεί από την γρίπη, το ίδιο όμως και σε άλλα Σχολεία της Θήβας, αλλά ένα μεμονωμένο γεγονός μαθητού που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων, όπου βεβαιώθηκε η μορφή ΗΝ1 άρχισε να σπέρνει, χωρίς λόγο, τον πανικό.
«Υπάρχει ένα περιστατικό και δεν είναι το μοναδικό, καθώς και άλλοι μαθητές προσβληθεί από τον ΗΝ1, παραμένοντας στα σπίτια τους» απαντά ο Δντής του Σχολείου Α. Ντάντος, μιλώντας «για πανικό χωρίς λόγο», αφού την περσινή χρονιά δόθηκε τεράστια διάσταση για το θέμα, αλλά και για την εφαρμογή των ανάλογων μέτρων.
«Τα μέτρα φέτος δεν δόθηκαν, αλλά ισχύουν και εφαρμόζονται, δηλαδή, απολυμάνσεις, ατομική καθαριότητα, παραμονή των άρρωστων παιδιών στα σπίτια τους για μια εβδομάδα κ.α, » εξηγεί ο κ. Ντάντος , αναφερόμενος και στον μαθητή που νοσηλεύεται στο Παίδων και είναι καλά στην υγεία του.
«Από τα 155 παιδιά του 6ου Δημοτικού Σχολείου σήμερα απουσίαζαν 53 και καθημερινά ο αριθμός αυξάνεται, γεγονός που αποδεικνύει πως οι χειμερινές ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση, ενώ υπάρχουν και μαθητές που έχουν νοσήσει από τον ΗΝ1» επισημαίνει ο Δ/ντής του Σχολείου, που έχει ήδη ενημερώσει την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, που με την σειρά της ενημέρωσε τον Δ/ντή της Περιφέρειας, αλλά και την Υγειονομική Υπηρεσία.
«Κάθε δυο χρόνια έχουμε μια επιδημία, φέτος έχει έξαρση είτε είναι κοινή γρίπη είτε ο ιος ΗΝ1, που ξεκίνησε τον Ιανουάριο και θα συνεχίσει για λίγο» καθησυχάζει η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας – Παιδίατρος Φ. Πρωτόπαππα, που κάνει λόγο για «συνηθισμένη επιδημία για την οποία δεν συντρέχει πανικός».
Η κ Πρωτόπαππα υπενθυμίζει τους βασικούς κανόνες καθαριότητας, αλλά προπάντων εφιστά την προσοχή στους γονείς να αποτρέπουν τα παιδιά από τους κλειστούς χώρους (πάρτι, γενέθλια, παιδότοποι κ.α).