Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ιδρύεται η ΕΠΑ Στερεάς Ελλάδας μετά την ερώτηση του Μ. Γιαννάκη

Την πρόθεση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής να ιδρύσει την ΕΠΑ Στερεάς Ελλάδας εξέφρασε ο Υφυπουργός κ. Γ. Μανιάτης στο «Συμπόσιο Ενέργειας», μετά την ερώτηση που κατέθεσε προς την κα Μπιρμπίλη ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας, κ Μιχάλης Γιαννάκης.
Σύμφωνα με την ερώτηση του Μιχάλη Γιαννάκη κατά την προηγούμενη περίοδο της Νέας Δημοκρατίας είχε δρομολογηθεί η σύσταση της νέας εταιρίας. Για τον λόγο αυτό, είχε ληφθεί η σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΠΑ, μετά από πρόταση του Υπουργείου Ανάπτυξης και ακολούθησε η αποστολή του σχετικού φακέλου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία και εγκρίθηκε το 2009.
Σημειώνεται ότι ο Μιχάλης Γιαννάκης έχει αναγάγει την ανάπτυξη των νέων ΕΠΑ σε στρατηγικής σημασίας πολιτική της Νέας Δημοκρατίας τόσο την περίοδο που διετέλεσε τομεάρχης Ενέργειας της ΝΔ όσο και από την θέση στην Γραμματεία Προγράμματος.
Σχετικά με το θέμα, ο Μιχάλης Γιαννάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η ανάπτυξη της ΕΠΑ Στερεάς Ελλάδας αποτέλεσε σημαντική πρωτοβουλία της προηγούμενης κυβέρνησης, που καθυστερημένα ανακάλυψε το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Η χθεσινή ανακοίνωση κινείται στη σωστή κατεύθυνση, καθώς χωρίς πρόσθετες δαπάνες θα προκύψουν σημαντικά οφέλη από τις επενδύσεις στο δίκτυο για ολόκληρη τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τόσο σε όρους απασχόλησης όσο και για τον οικογενειακό προϋπολογισμό, αφού θα εξασφαλίζει φθηνότερη θέρμανση.
Απαραίτητη προϋπόθεση όμως αποτελεί η διαφάνεια στον διαγωνισμό και ο σεβασμός στους κανόνες ασφαλείας λειτουργίας του δικτύου στον αστικό ιστό.»