Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ακολουθούμε λάθος ... πορεία!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια ακόμα παρελκυστική δημόσια συζήτηση έχει ανοίξει, σχετικά με τις πορείες με συμμετοχή κάτω των 200 ατόμων, λες και οι αρχές (αλλά και οι διοργανωτές) είναι ποτέ δυνατόν να γνωρίζουν πριν την έναρξη μιας πορείας πόσα άτομα θα συμμετάσχουν σε αυτήν, ώστε να αποφασίσουν αν θα αποκλείσουν ή όχι μια αστική περιοχή. Φυσικά οι επαγγελματίες πολιτικοί βρήκαν ακόμα ένα λαμπρό πεδίο για να επιδείξουν αριστεροφροσύνη ή δεξιοφροσύνη αντίστοιχα.

Η «Δημιουργία, ξανά!» από καιρό έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις που έχουν και την πίτα σωστή και τον σκύλο χορτάτο:

ü Την παροχή δωρεάν τηλεοπτικού 5/λεπτου στην κρατική τηλεόραση σε κάθε οργανωμένη ομάδα που θέλει να προβάλει τις θέσεις/διεκδικήσεις της.

ü Την κατάργηση κάθε πορείας στο οδόστρωμα, και την παράταξη των διαδηλωτών για όση ώρα θέλουν στο πεζοδρόμιο, ώστε το μήνυμά τους να επικοινωνείται απρόσκοπτα, χωρίς να τους φέρνει σε σύγκρουση με την υπόλοιπη κοινωνία, της οποίας τα δικαιώματα τώρα βάναυσα καταπατούνται.

ü Την προστασία τόσο του δικαιώματος της απεργίας όσο και αυτού της εργασίας.

Σε πρόσφατο άρθρο του Προέδρου της πολιτικής κίνησης «Δημιουργία, ξανά!» Θάνου Τζήμερου με τίτλο «Τρεις απορίες για μια πορεία ...» τα εύλογα ερωτήματα που μπορεί κανείς να διατυπώσει γύρω από τον πυρήνα αυτών των προτάσεων αναλύονται περισσότερο, ενώ στην ιστοσελίδα της κίνησης υπάρχουν προτάσεις για την εξυγίανση του συνδικαλισμού.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ! • Τ.Θ. 20069, ΑΘΗΝΑ 118 10

ΤΗΛ: 2118005665 • FAX: 2118003365

www.dimiourgiaxana.grpress@dimiourgiaxana.gr • #DimiourgiaXana

Σεραφείμ Αθ. Κοτρώτσος (6977880995), Νίκος Λ. Μαυρίδης (6977022395)