Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Εθνική Ομοσπονδία Ενώσεων Προστασίας Πολιτών Καταναλωτών Δανειοληπτών: Νέες σημαντικές δικαστικές αποφάσεις για τα δεδομένα της Βοιωτίας


Οι νομικές υπηρεσίες της Εθνικής Ομοσπονδίας πέτυχαν την έκδοση σημαντικών δικαστικών αποφάσεων για τα δεδομένα της Βοιωτίας. Στο Ειρηνοδικείο και στο Πρωτοδικείο Θηβών. Στις σχετικές εκδικάσεις που πραγματοποιήθηκαν εκδόθηκαν 4 σημαντικές δικαστικές αποφάσεις για την προστασία των δικαιωμάτων των δανειοληπτών.
Πλέον συγκεκριμένα:
-Με απόφαση ασφαλιστικών μέτρων που εκδόθηκε, ανεστάλη η έξωση οικογενείας από την οικία που κατοικούσε την οποία είχε κατασχέσει η αιτούσα τράπεζα και η συγκεκριμένη οικογένεια διέμενε στην οικία της πληρώνοντας ενοίκιο στην τράπεζα.
-Με σχετική απόφαση απορρίφθηκε αίτημα τράπεζας κατά περιουσιακών στοιχείων δανειολήπτη που είχε σαν σκοπό να μην έχει το δικαίωμα ο δανειολήπτης να αλλάξει τη νομική κατάσταση της περιουσίας του. -Με προσωρινή απόφαση που εκδόθηκε από το Ειρηνοδικείο Θηβών στα πλαίσια του Ν.3869/2010 προστατεύτηκε άνευ όρων η Α’ κατοικία οικογένειας στη Θήβα.
-Με προσωρινή απόφαση που εκδόθηκε από το Ειρηνοδικείο Θηβών στα πλαίσια του Ν.3869/2010 προστατεύτηκε άνευ όρων η Α’ κατοικία μονογονεικής οικογένειας στη Θήβα. Αποφάσεις σαν τις παραπάνω δημιουργούν διάχυτη αισιοδοξία για δικαστική δικαίωση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την σφοδρότατη οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα μας.

Μετά τιμής
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ