Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

«Δούλεμα» με την ΔΙΑΣ στην Βοιωτία!!!



Αποδυναμώνονται πλήρως οι υπηρεσίες, εκνευρισμός στους πολίτες...

Η είδηση για την σύσταση της ομάδας ΔΙΑΣ με προσωπικό της ήδη υπάρχουσας αστυνομικής δύναμης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας και ιδιαίτερα στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Θήβας έχει θορυβήσει κατά πολύ πολίτες και φορείς, που αντιλαμβάνονται πως τα προβλήματα θα γίνουν ακόμη περισσότερα στην περιοχή με την αποδυνάμωση των υπηρεσιών.
Παρά το ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καθησύχασε τους φορείς με την δημιουργία της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ αλλά και με τις διάφορες και ακανόνιστες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ για την πάταξη της εγκληματικότητας, η πληροφορία φαίνεται να προκαλεί σύγχυση, εκνευρισμό και απογοήτευση, αφού όλοι πίστευαν πως η κατάσταση θα αλλάξει με την ενίσχυση της Υποδιεύθυνσης από την νεοσύστατη ομάδα.
Η καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων έφερε τα πάνω κάτω, φέρνοντας πολίτες και φορείς αντιμέτωπους με την πραγματικότητα!
Οι 362 Αστυνομικοί, που θα έπρεπε να στελεχώνουν της δύναμη της Βοιωτίας, για να μπορεί να λειτουργήσει ως πλήρης Αστυνομική Διεύθυνση δεν αντιστοιχεί καθόλου στην πραγματικότητα, καθώς η υπάρχουσα δύναμη είναι 313 εκ των οποίων άλλοι έχουν αποσπαστεί σε κάποιες άλλες υπηρεσίες εντός κι εκτός νομού.
Δηλαδή, οι διαθέσιμοι Αστυνομικοί είναι 293 που στελεχώνουν τις υπηρεσίες για να λειτουργήσει η ΕΛΑΣ στην Βοιωτία.