Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Απάντηση ΥΠΕΚΑ σε Ερώτηση Τσόνογλου για την Κωπαϊδα και τους αγρότες


Στις 23 Απριλίου 2010 η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας Βασιλική Τσόνολγου-Βυλλιώτη κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Κ. Μπατζελή και ΥΠΕΚΑ κ. Τίνα Μπιρμπίλη, με θέμα τα «Μέτρα βελτίωσης του Κωπαϊδικού πεδίου»
Η κ. Τσόνογλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά σχετικά:
- με τις χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ των αναδασμών στο Νομό Βοιωτίας,
-με την ολοκλήρωση της μελέτης και της χρηματοδότησης του έργου μεταφοράς νερού από την λίμνη Υλίκη στο Κωπαϊδικό πεδίο.
-με τον σχεδιασμό και την δημιουργία έστω και μελλοντικού αρδευτικού δικτύου (κλειστού αγωγού) για την άρδευση του κάμπου των Βαγίων και Θηβών,
- με τον καθαρισμό των καναλιών του Κωπαϊδικού χώρου, όπως επίσης και
με την ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος ώστε να υπάρξει φορέας διαχείρισης ολόκληρου του υδάτινου δυναμικού της Βοιωτίας
Στην ερώτηση της κ. Τσόνογλου απάντησε στις 18 Μαΐου (αρ. Πρωτ. 1438 Β) ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ κ. Θάνος Μωραϊτης και γνωρίζει τα εξής:
Ο Ν.3199/2003 «Προστασία και διαχείριση των υδάτων-Εναρμόνιση με την Οδηγία 2006/60/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 23ης Οκτωβρίου 2000», ο οποίος ενσωματώνει την Οδηγία 2000/60/ΕΚ για τα Νερά στο Εθνικό Δίκαιο της χώρας μας, εισάγει την ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων. Η Κεντρική Υπηρεσία Υδάτων (Κ.Υ.Υ)/ΥΠΕΚΑ είναι αρμόδια για τη χάραξη και υποστήριξη της πολιτικής για τους υδατικούς πόρους της χώρας στο πλαίσιο της εφαρμογής της Οδηγίας 2000/60/ΕΚ, των συναφών κοινοτικών Οδηγιών, και της Εθνικής νομοθεσίας.
Οι αρμοδιότητες για την προστασία και διαχείριση των υδάτων ......
Η συνέχεια εδω