Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Πυροσβεστική σύσκεψη στα Οινόφυτα με αποδέκτη τα ΜΜΕ!!!



Οι υψηλές θερμοκρασίες που αναμένονται το φετινό καλοκαίρι, αλλά κυρίως οι μνήμες του πρόσφατου παρελθόντος, βρίσκουν φέτος, ευτυχώς, πολλούς ευαισθητοποιημένους στα θέματα της πυροπροστασίας.
Ιδιάζουσα ωστόσο περίπτωση αποτελεί το παράδειγμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Οινοφύτων, της οποίας ο νέος Διοικητής Θανάσης Τζοϊδης, συγκάλεσε σύσκεψη στο Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονάις Οινοφύτων με κύριους προσκεκλημένους τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, θεωρώντας πως είναι οι καταλληλότεροι να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες ως προς την αποφυγή του κινδύνου της πυρκαγιάς.
«Με αφορμή τα φαινόμενα που κάθε χρόνο παρατηρούμε στην ύπαιθρο και στις αστικές περιοχές, παραλείψεις, δηλαδή, που υπάρχουν και γίνονται αιτία πυρκαγιών, είτε είναι σκουπίδια και ξερά χόρτα, είτε κάποιοι που βάζουν φωτιά υπερεκτιμώντας τις δυνατότητες τους με τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα, σκεφτήκαμε να καλέσουμε εσάς ώστε με την συνδρομή σας να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες της περιοχής για το τι πρέπει να αποφεύγουν, προκειμένου για να μην έχουμε τα γνωστά φαινόμενα» μας είπε ο κ. Τζοϊδης, δηλώνοντας την πεποίθηση του, πως «η ενημέρωση θα παίξει καθοριστικό ρόλο, προκειμένου να έχουμε λιγότερες φωτιές «