Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Κριτική στην Μπιρμπίλη από τον Μ. Γιαννάκη



Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κύριος Μιχάλης Γιαννάκης, σχετικά με to Μνημόνιο Συναντίληψης για την Ενέργεια που υπέγραψε η Υπουργός ΠΕΚΑ, κυρία Μπιρμπίλη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι σημερινές ανακοινώσεις της Υπουργού ΠΕΚΑ σχετικά με την Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στον ενεργειακό τομέα γεννούν πολλά ερωτηματικά ως προς το τι πραγματικά συζητήθηκε, αλλά και τι πρόκειται να αποφασιστεί στο άμεσο μέλλον. Θα πρέπει η κυβέρνηση άμεσα να ξεκαθαρίσει και να ενημερώσει την Βουλή και τον ελληνικό λαό για το τι ακριβώς ζήτησε η τουρκική πλευρά σχετικά με τον αγωγό φυσικού αερίου ITGI, την διασύνδεση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας και την ηλεκτροδότηση των νησιών του Αιγαίου από την Τουρκία, την συμμετοχή της Τουρκίας στην ανάπτυξη των ΑΠΕ καθώς και τις προθέσεις της κυβέρνησης για συνεργασία με την τουρκική πλευρά γενικότερα στον τομέα της ενέργειας.
Όλα τα παραπάνω θέματα είναι υψίστης εθνικής σημασίας αφού σχετίζονται με την εθνική ανεξαρτησία και ασφάλεια και χρειάζονται ιδιαίτερα προσεκτικοί χειρισμοί.
Η Νέα Δημοκρατία εφιστά την προσοχή της κυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση θα εξαντλήσουμε τις θεσμικές μας δυνατότητες, ώστε να αποτρέψουμε με κάθε τρόπο ενδεχόμενες βλαπτικές για τα εθνικά συμφέροντα εξελίξεις.»

http://www.nd.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=61517&Itemid=489