Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Έτοιμος να εργαστεί σκληρά στο Νοσοκομείο ο Ν. Σβίγγος

 Με μικρή καθυστέρηση ως προς την αποδοχής της θέσης ή όχι του υποδιοικητή στο Νοσοκομείο Θήβας, δημοσιεύτηκε στο φύλο 316 της 14ης Σεπτεμβρίου 2011 η απόφαση του υπουργού Υγείας  ο διορισμός του Ν. Σβίγγου ως Αναπληρωτή  Διοικητή  του Διασυνδεόμενου  Γ.Ν. Θήβας , αρμοδιότητας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας; Στερεάς Ελλάδος.
Ο κ. Σβίγγος ανέλαβε καθήκοντά την 16η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που συνοδεύτηκε και από την παύση λειτουργίας του ιατρείου του, γεγονός που τον προβλημάτισε ιδιαίτερα, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά ως προς την αποδοχή ή όχι της «πιεστικής» πρότασης για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του.
«Με στενοχώρησε λίγο,  γιατί και ως δήμαρχος δούλευα στο ιατρείο μου και είχα την επικοινωνία με τον κόσμο. Ο νέος μου διορισμός σημαίνει αδράνεια επαγγελματική και όχι διαγραφή, καθώς αν κάποια στιγμή επανέλθω  ή παραιτηθώ ή φύγω από το νοσοκομείο θα μπορέσω και πάλι να ασκήσω το επάγγελμά μου. Γι΄ αυτό η αποδοχή έγινε μετά από πολλές συζητήσεις και δικές μου αυτοκριτικές, μέχρι να αποφασίσω αν αποδέχομαι τελικά την πρόταση» επισημαίνει ο νέος Διοικητής του Γ.Ν.Ν.
«Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να θέσω τον εαυτό μου σε εφεδρεία σε μια κρίσιμη στιγμή , που πρέπει να είμαστε όλοι μάχιμοι να βοηθήσουμε  την χώρα μας,  απ’ όποιο πόστο και απ’ όποια δυνατότητα έχει ο καθένας,  να βγεί από την δύσκολη  κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει» επισημαίνει, μιλώντας για τις δυσκολίες και τις αδυναμίες που επρόκειτο να συναντήσει, πλην όμως αποφάσισε να τις αντιμετωπίσει, βοηθώντας για «μια καλύτερη πορεία των πραγμάτων της υγείας στην Θήβα».
«Είμαι πρόθυμος και διαθέσιμος  προς όλους τους πολίτες , να προσφέρω τις δυνατότητες που έχω μέσα από ένα πολύ καλά οργανωμένο νοσοκομείο στους τομείς που λειτουργεί» τόνισε, αναφερόμενος  στην «μεθόδευση που απαιτείται  και την οποία φέρνει ο ν΄ςεο νόμος  των διασυνδεόμενων νοσοκομείων».
Ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου Θήβας συναντήθηκε ήδη με όλους τους εκπροσώπους, κατάφεραν να  συντάξουν νέο οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας, μέσα από τον οποίο προτάθηκε νέος προϋπολογισμός με νέα δεδομένα , αναδιάρθρωση των υπηρεσιών με γνώμονα τις απαιτήσεις  της σημερινής κεντρικής παροχής , και τα οποία μέσα από μια καλή οικονομική κατάσταση  κατάφεραν να πληρώσουν χρέη παρελθόντων ετών,  να τακτοποιήσουν οφειλές προς εργαζόμενους, ενώ εντός των ημερών αναμένεται να εξοφληθούν οφειλόμενα προς τους εργαζόμενους από υπερωρίες εφημερίες κ.α .
Ο κ. Σβίγγος δηλώνει «πολύ ικανοποιημένος»  από την μέχρι σήμερα εξέλιξη αυτών των γεγονότων και άλλων που θα ακολουθήσουν, καθώς επίσης για την τεράστια προσπάθεια μείωσης των εξόδων που ήδη γίνεται, καθιστώντας το νοσοκομείο της Θήβας το πρώτο σε ποσοστό χρήσης  των γενοσήμων ελληνικών φαρμάκων.
Στο μεταξύ,  προχωρά η υλοποίηση του έργου συμπαραγωγής ρεύματος (έχει ήδη βγει σε διαγωνισμό)  με φυσικό άεριο για τις ανάγκες του νοσοκομείου, αλλά και η αξιοποίηση και άλλων δυνατοτήτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με φωτοβολταϊκα τα οποία θα συμβάλλουν πάρα πολύ στην εξοικονόμηση ενέργειας.
Ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Θήβας υπογράμμισε ιδιαίτερα το θέμα της εργασιακής εφεδρείας στην υγεία, ξεκαθαρίζοντας πως τα όσα «εντέχνως διαδίδονται από τους γνωστούς κύκλους, δεν απηχούν στην πραγματικότητα, μεταφέροντας την διαβεβαίωση του υπουργείου υγείας πως « όσα διακινούνται για τα περί εργασιακής εφεδρείας στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου,   στις 7 υγειονομικές περιφέρειες και στους εποπτευόμενους από αυτές φορείς του  είναι ανυπόστατα» την οποία μάλιστα μετέφερε και στους εργαζόμενους του νοσοκομείου.