Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

SOS !!! ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ !!!

Η απαγόρευση προσλήψεων διαλύει την Παιδεία

Η υπουργός Παιδείας ζήτησε να γίνει επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα για τους περιορισμούς που θέτει στις προσλήψεις ωρομίσθιων καθηγητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Στην σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός στο γραφείο του στη Βουλή συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την παιδεία. Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντόπουλου κατά την διάρκειά της ζήτησε επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα για τις προσλήψεις τον καθηγητών στα Πανεπιστήμια, το οποίο και αποφασίστηκε.

Αν ισχύσουν οι περιορισμοί αυτοί η λειτουργία των ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, ενόψει της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, καθίσταται προβληματική. Ένα από τα κυριότερα θέματα συζήτησης ήταν και αυτό της βίας στα σχολεία. Αφορμή στάθηκαν οι βανδαλισμοί και οι σοβαρές καταστροφές που προκλήθηκαν τις προηγούμενες μέρες λύκειο της Κομοτηνής. Οι ζημιές που έγιναν στο υπό κατάληψη λύκειο υπολογίζονται σε πάνω από 100.000 ευρώ, χωρίς να έχουν αναλάβει μέχρι τώρα οι αρμόδιες εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές έτσι ώστε να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι.
Η κ. Διαμαντοπούλου περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τα γεγονότα, καθώς και γενικότερα ανάλογα θέματα που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό στις καταλήψεις ΑΕΙ και σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, όπως συνέβη και στο λύκειο της Ελασσόνας.
Επίσης, εξετάστηκαν και τα προβλήματα που εμφανίζονται στη συντήρηση των σχολικών συγκροτημάτων και στην λειτουργία της σχολικής στέγης, αρμοδιότητα που έχει μεταφερθεί στους δήμους, ώστε να αντιμετωπιστούν εγκαίρως.
Μετά την σύσκεψη ο Πρωθυπουργός είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με την υπουργό Παιδείας, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις.

newsit