Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Είμαστε μια ωραία παρέα

Γάλα, ψωμί και μπινελίκια...
Μετά τις χθεσινές αντεγκλήσεις μεταξύ βουλευτων του ΠΑΣΟΚ και του κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου στο ενευκτήριο της Βουλής και την απογευματινή παράσταση της κας Λιανας Κανέλλη ήρθε σήμερα ένα νέο επεισόδιο να διανθίσει την, ούτως ή άλλως, ωραία ατμόσφαιρα που επικρατεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Νωρίς το μεσημέρι, πάλι στο εντευκτήριο της Βουλής, που απότι φαίνεται μετατρέπεται για κάποιες ώρες της ημέρας σε fight club, σημειώθηκε θερμό επιεσόδιο μεταξύ του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκου Τσώνη και του αντίστοιχου του ΛΑΟΣ κ. Αστέριου Ροντούλη. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εξερράγη όταν αντίκρυσε τον κύριο Ροντούλη και τον αποκάλεσε " γομάρι " επιστρέφοντας τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο ίδος ο κος Ροντούλης εντός του Κοινοβουλίου. Εν συνεχεία, του επιτέθηκε χρησιμοποιώντας βαρύτατο λεξιλόγιο και οι δύο " μονομάχοι " λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια προτού επέμβουν οι ψυχραιμότεροι.

Μέσα σε αυτό το ωραίο κλίμα υπενθυμίζουμε τη δήλωση του κυβερνητικού επροσώπου περί " ψευτοκουτσαβάκηδων " και την επιστροφή του χαρακτηρισμού, από τον κ. Ροντούλη, προς τον κ. Βενιζέλο.

Και όλα αυτά επειδή ακριβώς οι βουλευτές ενστερνίζονται την άποψη του Προέδρου της Βουλής κου Φίλιππου Πετσάλνικου ότι  " Οι τόσο βαρείς εκφράσεις δεν δείχνουν παλληκαριά, ούτε μειώνουν αυτόν στον οποίο απευθύνονται "  και συμμορφώθηκαν με την έκκληση που απεύθηνε " προς όλους  και κυρίως τους γραμματείς των Κ.Ο. των κομμάτων να συμβάλλουμε όλοι μα όλοι για να διατηρηθεί ο διάλογος στο ύψος των περιστάσεων, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που οι θεσμοί βάλλονται ".