Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη η ένταξη και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ τριών παρεμβάσεων αστικής ανάπλασης στο Δήμο Λεβαδέων




Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, υπέγραψε την απόφαση ένταξης στο ΕΣΠΑ τριών έργων του Δήμου Λεβαδέων, συνολικού προϋπολογισμού 1.670.352 €, στο πλαίσιο των ολοκληρωμένων αστικών σχεδίων ανάπτυξης, και συγκεκριμένα :
Κατασκευή οδού Αισχύλου από ποταμό Έρκυνα έως οδό Φίλωνος, προϋπολογισμού 635.231 €.
Ύδρευση και όμβρια στην οδό Ρούμελης, προϋπολογισμού 195.121 €.
& Κατασκευή οδού Ρούμελης από Χαιρωνείας έως Αγ. Αθανασίου, προϋπολογισμού 840.000 €.
Πρόκειται για πολύ σημαντικές παρεμβάσεις για τη Λιβαδειά, αφού αναβαθμίζουν τον αστικό ιστό και κυρίως τις κυκλοφοριακές συνθήκες στην πόλη σε δύο σημαντικούς οδικούς άξονες (Αισχύλου και Ρούμελης), διαμπερούς κυκλοφορίας.«Προχωρούμε στην ένταξη και χρηματοδότηση έργων από το ΕΣΠΑ», επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς, τονίζοντας : «Προχωρούμε πρακτικά στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ, που είναι το δύσκολο κομμάτι της δουλειάς μας. Σήμερα εντάχθηκαν τρία σημαντικά έργα για τη Λιβαδειά, συνολικού προϋπολογισμού 1.670.352 €. Είναι κατά βάση έργα οδικά που δημιουργούν νέες συνθήκες κυκλοφορίας στον ιστό της πόλης και αναμένεται να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα πρόσβασης και προσπέλασης στη Λιβαδειά. Η πλήρης διάνοιξη και κατασκευή των δρόμων Αισχύλου και Ρούμελης, είναι γνωστό, ότι είναι σχεδιασμός και προσπάθεια πολλών ετών, με στόχο να αποφορτιστεί το κέντρο και να δημιουργηθεί σύγχρονο οδικό δίκτυο στο βόρειο τμήμα στο οποίο αναπτύσσεται η πόλη. Τα έργα αυτά εντάσσονται στο επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου Λιβαδειάς για τις ολοκληρωμένες αστικές παρεμβάσεις κι εμείς ως Περιφέρεια, με την αρμοδιότητα του ΕΣΠΑ, εξασφαλίζουμε τη χρηματοδότησή τους. Στόχος όλων, όπως τονίσαμε στις συναντήσεις με τους Δήμους, που έγιναν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, είναι να ενεργοποιηθούμε όλοι, να αξιοποιήσουμε το ΕΣΠΑ και να παράξουμε έργο για τον τόπο μας και τους πολίτες».

Συναντήσεις είχε η Άρια Αγάτσα με τον Γεν. Γραμματέα και τα Στελέχη του ΥΠΕΚΑ




Προχωρούν τα θέματα για το περιβάλλον στη Βοιωτία
Συναντήσεις με το γενικό γραμματέα τού Υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Αρη Αλεξόπουλο καθώς και στελέχη τού Υ.ΠΕ.ΚΑ πραγματοποίησε η βουλευτής Βοιωτίας κα Αριάδνη Αγάτσα.Συζητήθηκαν τα θέματα
1. Αξιοποίηση Παρανασσού, όπου ο γ.γ. ενημέρωσε την κυρία Αγάτσα για την επικείμενη άρση αναστολών τής εκτέλεσης εργασιών στην ευρύτερη περιοχή και την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος σύμφωνα με το οποίο αφενός θα προστατεύεται ο δρυμός αφαιτέρου θα υπάρξει η δυνατότητα περεταίρω αξιοποίησης τού χιονοδρομικού κέντρου.
2. Περιβαλλοντολογική επιβάρυνση στην περιοχή τού εργοστασίου ΛΑΡΚΟ, όπου το ΠΕ.ΚΑ έδωσε το "πράσινο" φως για την εναπόθεση τής σκουριάς σε έργο που θα υλοποιηθεί και όχι στη θάλασσα.
3. Συνεχή προβλήματα στην περιοχή τού Ασωπού , όπου η βουλευτής ενημερώθηκε πως επίκειται σύσκεψη για την διευθέτηση των χρήσεων γης, καθώς κι ότι είναι υπό ανάθεση η επικαιροποίηση τού περιφερειακού χωροταξικού.

Την επίθεση κατά του Αντιδημάρχου καταγγέλλει η Δημοτική Αρχή Λιβαδειάς



Με αφορμή την πρόσφατη επίθεση που δέχθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος από ιδιοκτήτη νυκτερινού καταστήματος, σύσσωμη η Δημοτική Αρχή καταδικάζει απερίφραστα το γεγονός και αισθάνεται την ανάγκη να ενημερώσει τους πολίτες ότι καμία απειλή ή οποιασδήποτε μορφής λεκτική ή σωματική επίθεση είναι δυνατή να παρεμποδίσει την επιβολή της νομιμότητας.Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι η υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής είναι να τηρεί τους νόμους, και δεν θα καμφθεί από τραμπουκισμούς και απειλές για τη σωματική ακεραιότητα των αιρετών και των υπαλλήλων του Δήμου, στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν τους πολίτες από την καταστρατήγηση των νομικών διατάξεων που διέπουν τον τρόπο αδειοδότησης και λειτουργίας των νυκτερινών καταστημάτων στην πόλη μας.