Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Τι απάντησαν στην Τσόνογλου, Κουτρουμάνης και Σπυρόπουλος για το ΙΚΑ της Θήβας


Δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας περί κατάργησης του ΙΚΑ Θηβών» απάντησαν τα πλέον αρμόδια πρόσωπα στην Βουλευτή Βοιωτίας Βάσω Τσόνογλου.

Η Βουλευτής επικοινώνησε την Δευτέρα για μια ακόμη φορά με τον Υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη και με τον Διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο λαμβάνοντας την διαβεβαίωση ότι «η οποιαδήποτε συζήτηση για τα καταστήματα/υποκαταστήματα του Ιδρύματος, Πανελλαδικά, θα ξεκινήσει μετά το τέλος Απριλίου, αφού προηγηθεί διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς».

Μάλιστα η κ. Τσόνογλου απέστειλε και σχετική επιστολή όπου ενημέρωνε για τις εξελίξεις την Δ/ντρια ΙΚΑ Θήβας, τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, τον Πρόεδρο της ΟΕΒΕ Θήβας καθώς και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, προκειμένου οι διαβεβαιώσεις αυτές να γίνουν γνωστές στην τοπική κοινωνία.

Το θέμα συζητήθηκε στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με το Σώμα και τους φορείς να αποφασίζουν την έκδοση ψηφίσματος το οποίο θα σταλεί αρμοδίως.

Πάντως στην επιστολή της προς τους φορείς η κ. Τσόνογλου δηλώνει ότι «έχει ήδη ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ την συλλογή στοιχείων που να αποδεικνύουν ότι το ΙΚΑ της Θήβας πρέπει όχι μόνο να διατηρηθεί ,γιατί εξυπηρετεί χιλιάδες ασφαλισμένους της πρώην επαρχίας Θήβας αλλά θα πρέπει να στελεχωθεί με επιπλέον προσωπικό ώστε να παρέχει καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες.»