Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Φωτογραφίες Παρέλαση 25ης μαρτιου θηβα



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Δήμος Θηβαίων

Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου
-Επετειακή Εκδήλωση Πολιτισμού και Ιστορίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις για τον επίσημο εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821 στο Δήμο Θηβαίων.

Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στο Συνεδριακό Κέντρο, η επετειακή εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Θηβαίων και ο Σύνδεσμος Αποστράτων και Εφέδρων Αξιωματικών Θήβας με θέμα «Εξωτερικός Δανεισμός και Εθνική Κυριαρχία (1821-2012)». Ο ομιλητής Δρ. Κοινωνιολογίας Πολιτειολόγος – Μαθηματικός καθηγητής Σχολής Εθνικής Ασφάλειας κ. Τάσος Ηλιαδάκης, δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην εκδήλωση για λόγους υγείας και ως εκ τούτου, την ομιλία του εκφώνησε ο συμπολίτης μας κ. Δημήτρης Μπατσιούλας, Αρχιπλοίαρχος εν αποστρατεία, και μέλος του συνδέσμου Αποστράτων και Εφέδρων Αξιωματικών.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Πρωτοψάλτης κ. Γιώργος Χατζηχρονόγλου με τη χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Θήβας, που τραγούδησαν και έψαλαν -χωρίς τη βοήθεια μικροφώνου- εκκλησιαστικούς ύμνους, κλέφτικα και δημοτικά τραγούδια και ο χορευτικός όμιλος Καπαρελλίου- Ελλοπίας-Ξηρονομής, που χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της Ρούμελης.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου είπε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα παρόντες όλοι εδώ τιμούμε την Αναγέννηση του Ελληνικού Έθνους, τιμούμε τους ήρωες της Επανάστασης του 1821, που έδωσαν τη ζωή τους, ώστε η πατρίδα μας να είναι μια ελεύθερη χώρα.
Σήμερα, δυστυχώς ως ελεύθεροι Έλληνες, βιώνουμε μια σκληρή πραγματικότητα, την οποία ουδέποτε είχαμε φανταστεί και ουδέποτε περιμέναμε να ζήσουμε σε αυτή τη χώρα, τη χώρα του Πολιτισμού και της Δημοκρατίας.
Σήμερα λοιπόν νομίζω ότι είναι απαραίτητο και αναγκαίο να ανατρέξουμε και να στηριχθούμε στην ιστορική μνήμη του ένθους μας. Να θυμηθούμε ποιοι είμαστε...

Τα εθνικά μας βιώματα και ιδεώδη, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία, όπου η ζωή έχει γίνει πιο δύσκολη για όλους μας, λόγω της οικονομικής κρίσης, είναι εκείνα που σαν φάρος θα μας δείξουν τον σωστό δρόμο, θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο, θα μας γεμίσουν θάρρος, κουράγιο και αισιοδοξία, έτσι ώστε να ανταπεξέλθουμε με παρρησία και ηθικό στις σύγχρονες δυσκολίες.
Πιστεύω, ότι πλέον έχει καθιερωθεί στη συνείδησή μας, η διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων, προκειμένου όχι μόνο να τιμούμε τις εθνικές επετείους αλλά και για να καταπολεμήσουμε τη λήθη, η οποία αποτελεί βασική απειλή της ιστορικής μας ταυτότητας και προέλευσης».
-Μαθητική και Στρατιωτική Παρέλαση

Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου παρουσία αρχών και πλήθους κόσμου.
Στη συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου και ακολούθησε η κατάθεση των στεφάνων.
Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση τμημάτων μαθητών και συλλόγων καθώς και τμημάτων του Στρατού.
Σε δήλωση του μετά το πέρας της παρέλασης ο κ. Δήμαρχος Θηβαίων είπε:
«Είναι μια μέρα μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας. Πριν από 191 χρόνια οι πρόγονοι μας υψώνοντας το ανάστημά τους απέναντι στους Τούρκους κατακτητές, κατάφεραν να είμαστε εμείς ελεύθεροι. Βέβαια είμαστε σήμερα «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» από ένα σύστημα κρίσης, το οποίο όμως πιστεύω ότι με ομοψυχία και αγάπη θα μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχηθώ Χρόνια Πολλά με υγεία σε όλους και όλες, για να αντέξουμε και τις δύσκολες στιγμές που περνάμε σήμερα».