Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Εκδήλωση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Ν. Βοιωτίας



Την Κυριακή 18/03/2012 το Παράρτημα Βοιωτίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.) πραγματοποίησε στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Λιβαδειάς (Κρύα), εκδήλωση βράβευσης των μαθητών του Ν. Βοιωτίας που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς: ΘΑΛΗΣ, ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ-Ι και ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ-ΙΙ.

Στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Μουλκιώτης, οι δήμαρχοι Λιβαδειάς, Ορχομενού, Αλιάρτου, κύριοι Ν. Παπαγγελής, Κ. Ξηρογιάννης, Γ. Ντασιώτης, εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Γεωργίου, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Βοιωτίας κ. Ιωάννης Σ. Τσούρας, ο Αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Ν. Βοιωτίας κ. Χρ. Δαμιανίδης, Διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων, πλήθος εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων και κηδεμόνων.

Η Πρόεδρος του Παραρτήματος κ. Δήμητρα Πρέντζα-Συργιάννη καλωσόρισε τους παρισταμένους και αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, στους διαγωνισμούς και τις πολλαπλές δράσεις της Ε.Μ.Ε. αλλά και στην ενεργό συμμετοχή του παραρτήματος σε αυτές. Επεσήμανε τη διεξαγωγή δωρεάν μαθημάτων που έγιναν φέτος για τους μαθητές που διαγωνίσθηκαν από τους συναδέλφους – εκπαιδευτικούς και τα οποία προβλέπεται να συνεχιστούν το επόμενο έτος.

Επίσης, αναφέρθηκε στην καινοτόμο δράση του παραρτήματος να προσθέσει στους καθιερωμένους Πανελλαδικούς διαγωνισμούς ΘΑΛΗΣ και ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ και τους Παμβοιωτικούς διαγωνισμούς ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ Ι και ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΙΙ για μαθητές της Α΄ Γυμνασίου.

Ακολούθησε ομιλία του διακεκριμένου Καθηγητή, Ακαδημαϊκού και Προέδρου της Διεθνούς Επιτροπής Όζοντος κ. Χρήστου Ζερεφού με θέμα: «Ανασκόπηση ενδείξεων για τις κλιματικές μεταβολές στη Βοιωτία από τους ιστορικούς χρόνους μέχρι το εγγύς μέλλον» που κέρδισε τις βέλτιστες εντυπώσεις του πολυπληθούς ακροατηρίου της εκδήλωσης.

Στη συνέχεια, ο Γραμματέας του Παραρτήματος κ. Ηλίας Τζαμτζής παρουσίασε τους 46 μαθητές που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος ΕΜΕ Ν. Βοιωτίας, συγχαίρει τους διακριθέντες μαθητές και εύχεται σε όλους τους μαθητές του νομού μας που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς να είναι επιτυχημένα και δημιουργικά τα μαθητικά τους χρόνια, ώστε να γίνουν τα γερά θεμέλια πάνω στα οποία θα οικοδομήσουν τα όνειρα, τις αξίες και τους στόχους της ζωής τους.

Επίσης, δίνει συγχαρητήρια σε γονείς και καθηγητές που συνέβαλαν στην καλλιέργεια πνεύματος ευγενούς άμιλλας, ανταπόκρισης στην πρόκληση και φιλοδοξίας στη διάκριση στους μαθητές.