Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Δρίκος: Θα περάσουν πάνω από τα πτώματά μας


Σε τροχιά... μήνεως κινείται ο δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας Γιώργος Δρίκος, με συνέντευξή του στηνaftodioikisi.gr, αναφορικά με το ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών στη δυτική Αττική. Δηλώνει αντίθετος, σημειώνει ότι αποτελεί «casus belli» (αιτία πολέμου), προτείνει να τα πάνε «στο Μαρούσι, στην Κηφισιά, και στην Εκάλη, ή ακόμη και στο παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού», και ξεκαθαρίζει πως θα είναι μπροστάρης στις κινητοποίησης κατά τέτοιων κέντρων, κατά της οιαδήποτε υποβάθμισης της Αττικής.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Συμφωνείτε ή όχι, κύριε δήμαρχε, με την ίδρυση ένος κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών στη δυτική Αττική, ή ακόμα και στα όρια του δήμου σας;

Είμαστε κάθετα αντίθετοι, και σε καμία περίπτωση δε θα δεχθώ η δυτική Αττική, και ιδιαίτερα ο δήμος ο δικός μου, που είναι και ο μεγαλύτερος, να δημιουργηθεί κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών. Είναι «casus belli».

Δε «σηκώνει», δηλαδή, η περιοχή ένα επιπλέον βάρος;
Όχι. Ήδη είναι κορεσμένη η περιοχή, ήδη έχω δείξει ευαισθησία. Αλλά καμιά φορά η υπέρμετρη ευαισθησία εκλαμβάνεται ως αδυναμία. Να γίνει ξεκάθαρο προς όλους: δε θα επιτρέψω την περαιτέρω υποβάθμιση της δυτικής Αττικής.
Και πού προτείνεται εσείς να δημιουργηθούν;

Αν θέλουν να τα κάνουν, ας τα πάνε στο Μαρούσι, στην Κηφισιά, και στην Εκάλη, ή ακόμη και στο παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού. Δε θα είναι η δυτική Αττική ο χώρος που θα φιλοξενεί τέτοια κέντρα.

Γιατί η περιοχή μου να είναι πάντα πόλος έλξης τέτοιων φαινομένων; Υποβάθμισης εννοώ. Και πού είναι η τουριστική ανάπτυξη; Το τουριστικο-λαθρομεταναστευτικό στοιχείο; Αυτή είναι η τουριστική ανάπτυξη;

Θα αντιδράσετε;
Δυναμικά. Το ξαναλέω: είναι «casus belli». Θα επιλέξουμε την όποια μορφή κινητοποίησης, ενεργοποιώντας τους πολίτες και ενημερώνοντάς τους. Θα περάσουν πάνω από τα πτώματά μας. Και εγώ θα είμαι πρώτος στις κινητοποιήσεις και πρώτος στις «γραμμή του πολέμου». Θα είμαι μπροστάρης.

Η δυτική είναι κορεσμένη περιβαλλοντικά, επίσης και υπόγεια, επί χρόνια έχουμε δείξει ανοχή σε όλα τα επίπεδα, έχουμε γίνει η χωματερή της Αθήνας, υγρά και στερεά απόβλητα.

Μέχρι εδώ δηλαδή;

Τέλος, μέχρι εδώ. Τέρμα η ανέχεια και η υπέρμετρη υπομονή. Και να σας πω και κάτι άλλο;

Παρακαλώ...
Αυτοί οι λαθρομετανάστες, που εισέρχονται 1.500 ημερησίως από τα αφύλακτα σύνορα της χώρας, δεν έχουν χαρτιά. Και όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου να γίνει απέλαση, παίρνουν τις χώρες που επικαλούνται ότι προέρχονται, και οι χώρες λένε πως δεν υπάρχουν τέτοια ονόματα. Άρα, λοιπόν, δεν μπορείς να απελάσεις κάποιον που η χώρα του δεν τον αναγνωρίζει, δεν τον ξέρει.