Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Εικόνες κατοχής στα σχολεία



Ως πόσο ακόμη θα ανεχόμαστε να μας εξευτελίζουν
του Γιάννη Δραπανιώτη
Με θλίψη διάβασα σήμερα στην εφημερίδα «Δημοκρατία», ότι το Υπουργείο Παιδείας έστειλε εγκύκλιο προς τα σχολεία με την οποία λέει, ότι θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με τους Δήμους και τις Ενορίες ώστε να χορηγούν «συσσίτιο» σε παιδιά που οι γονείς τους δεν μπορούν να τους προσφέρουν ούτε κολατσιό.
Το γεγονός με κάνει ως άνθρωπος να αισθάνομαι αν μη τι άλλο αποτροπιασμό. Τέτοιες εικόνες που καταρρακώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια έχει να δει η χώρα μας από τη δεκαετία του 1940 και αρχές τις δεκαετίας του 1950. Εικόνες που για άλλη μια φορά επιβεβαιώνουν το γεγονός, ότι δεν υπάρχει πλέον ανεξάρτητο Ελληνικό Κράτος, αλλά μια υπόδουλη στα ξένα συμφέροντα χώρα. Την ίδια ώρα που η Υφυπουργός η κ. Χριστοφιλοπούλου υπόγραφε την συγκεκριμένη εγκύκλιο, οι «εθνοσωτήρες» καμάρωναν σα γύφτικα σκεπάρνια για τη δημιουργία του ειδικού ταμείου για το δημόσιο χρέος. Ένα ταμείο καθαρά κατοχικό, αφού ο πλούτος που παράγει η Ελλάδα θα πηγαίνει εκεί υπέρ των τοκογλύφων δανειστών μας και ότι περισσεύει θα πετιέται ως ξεροκόμματο στον Ελληνικό λαό.
Αλήθεια πως θα αισθάνονται αυτά τα παιδιά που θα παίρνουν το συσσίτιο κ. Χριστοφιλοπούλου, ενώ κάποια άλλα ελάχιστα θα έχουν έστω τα προς το ζην; Συσσίτιο να δώσετε στα δικά σας παιδιά όχι στα παιδιά που οι γονείς του ούτε έκλεψαν, ούτε διασπάθισαν το δημόσιο χρήμα, ούτε γέμισαν αυθαίρετες βίλες τα ελληνικά νησιά, ούτε γέμιζαν τους λογαριασμούς στις Ελβετικές Τράπεζες με χρήματα που δεν τους ανήκαν παρά δούλεψαν σκληρά και έντιμα. Αυτούς τους ανθρώπους να φροντίσετε και να τους αφήσετε να ζήσουν αξιοπρεπώς και όχι να γίνουν επαίτες. Επαίτες να γίνεται όλοι εσείς κ. Υπουργέ, που με τις πολιτικές σας κάνατε την περήφανη Ελλάδα, την Ελλάδα του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, διεθνή ζητιάνο και έρμαιο της παγκόσμιας τοκογλυφίας.
Αλήθεια ποιες θα είναι επόμενες ενέργειές σας καλοί υποτακτικοί και δούλοι του ΔΝΤ; Με ποιες ακόμη μεθόδους θα προωθήσετε τον εξευτελισμό ενός ολόκληρου λαού; Μήπως με δελτία στα τρόφιμα; Μήπως με απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τη δύση του Ήλιου; Τι άλλα χιτλερικού τύπου μέτρα θα βρείτε να εφαρμόσετε;
Γιατί κάνετε τα συσσίτια κ. Υφυπουργέ για να σας πει και ευχαριστώ ο κόσμος; Για να δείξετε ότι έχετε κοινωνικές ευαισθησίες; Για να δείξετε, ότι υπάρχει κράτος πρόνοιας; Κάνατε πρώτα τους Έλληνες ζητιάνους και τώρα με φθηνές ελεημοσύνες πάτε να δείξετε ότι συμπονάτε το δοκιμαζόμενο λαό; Η ξευτίλα σας δεν έχει όρια τελικά.
Δεν ζητάμε ελεημοσύνη από κανένα, ζητάμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Και αυτό θα το παλέψουμε από μόνοι μας, γιατί από σας δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα. Μόνο αν θέλουμε να αυτοκτονήσουμε θα ξανά προσμένουμε πλέον στη βοήθεια σας.