Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Έκλεβαν σχάρες φρεατίων στον Ορχομενό Βοιωτίας


Συνελήφθησαν, χθες (04-05-2012) το μεσημέρι στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς και του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, ένας 46χρονος ημεδαπός και μία 40χρονη ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, φθορές ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν για ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο με δύο επιβαίνοντες, το οποίο κινείται στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα Ορχομενού χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, έμφορτο με σχάρες φρεατίων δημοτικής εκμετάλλευσης.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα σε αγροτικό δρόμο της ανωτέρω περιοχής και επιχείρησαν να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο, πλην όμως οι δράστες δεν συμμορφώθηκαν σε σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξαν ταχύτητα με σκοπό να διαφύγουν.

Ακολούθησε καταδίωξη και εντός του χωριού Αγίου Δημητρίου Ορχομενού το Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο των δραστών ξέφυγε από την πορεία του, λόγω υπερβολικής ταχύτητας, προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και ακινητοποιήθηκε.
Από τους αστυνομικούς συνελήφθησαν οι δύο δράστες, κατασχέθηκε το Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητό τους, ενώ οι έμφορτες σχάρες φρεατίων που είχαν αφαιρεθεί την 03/04-05-2012 αναγνωρίσθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ορχομενού και του αποδόθηκαν.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, καθώς και από τον τρόπο δράσης τους ( modus operandi ), προέκυψε ότι οι δύο δράστες είχαν αφαιρέσει το μήνα Απρίλιο:


· Μία (1) σχάρα φρεατίου, μήκους (75) μέτρων, από το Δημοτικό Στάδιο Ορχομενού.
· Δέκα (10) σχάρες, μήκους ενός μέτρου η καθεμία, από την περιοχή της Δραγατσούλας.
· Μία (1) σχάρα φρεατίου, μήκους (10) μέτρων, από την περιοχή «Καρκάρη».


Η συνολική ζημιά από τις ανωτέρω κλοπές – φθορές, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Δήμου Ορχομενού, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (20.000) ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να εξακριβωθεί η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς .