Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

21η Οκτωβρίου Ημέρα αφιερωμένη στην προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ&ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο και σε συνέχεια της διεθνούς καμπάνιας του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων "Τα Μνημεία έχουν φωνή, τη δική σου" πραγματοποιούνται σχετικές δράσεις σε όλη την Ελλάδα στις 21-10-2012. Η δράση αυτή έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σε θέματα που συνδέονται με την φροντίδα και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η Θ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων συμμετέχει στις δράσεις του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων με το εξής πρόγραμμα:

·        Κυριακή 21-10-2012 από τις 9.00πμ έως 15μμ ελεύθερη είσοδος στον Αρχαιολογικό Χώρο Ορχομενού, στα Αρχαιολογικά Μουσεία Σχηματαρίου και Χαιρώνειας και στην Αρχαιολογική Συλλογή Διστόμου.

·        «Ένα Κυριακάτικο πρωινό στην αυλή του Μουσείου Θήβας» ζωγραφίζουμε τα αρχαία του αύλειου χώρου μαζί με τους αρχαιολόγους και μαθαίνουμε για αυτά (για παιδιά από 4 έως 12 ετών) από τις 11 - 1. Ελεύθερη συμμετοχή.

·        11.30πμ – 12.15μμ «Αποκαλύπτοντας το παρελθόν: το πολυετές έργο της Θ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων» - ομιλία στην πρώτη αίθουσα του Νέου Μουσείου Θήβας.

·        12.30μμ – 13.00μμ – «Μαθαίνω για τη Μυκηναϊκή Θήβα» (ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Καδμείου).