Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Για την επιχείρηση τρομοκράτησης της μαθητικής κινητοποίησης στη Θήβα στις 26 Σεπτέμβρη


Την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη, ημέρα πανελλαδικής απεργίας ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, εκατοντάδες μαθητές από το ΕΠΑΛ Θήβας, το 2ο Γυμνάσιο, το 2ο Λύκειο και το Νυχτερινό Λύκειο Θήβας πραγματοποίησαν αποχή από τα μαθήματα τους, συμμετέχοντας στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θήβα.
Η εν λόγω κινητοποίηση, ειδικά η συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ βρήκε απέναντι της την αντίδραση ορισμένων εκπαιδευτικών που ασκούν διευθυντικά καθήκοντα στα εν λόγω σχολεία.
Οι συγκεκριμένοι μέχρι πρότινος τουλάχιστον άνηκαν πολιτικά στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, και διαχρονικά κατέχουν διάφορες θέσεις σε Σχολικές Επιτροπές και άλλες Επιτροπές γύρω από την εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, η Υποδιευθύντρια του 2ου Γυμνασίου το πρωί της Τετάρτης επιτέθηκε φραστικά σε μαθητές που συμμετείχαν στην κινητοποίηση. ...........

Το απόγευμα της Τετάρτης, η Διευθύντρια του Εσπερινού μετά από λεκτική αντιπαράθεση έφτασε στο σημείο να καλέσει την Αστυνομία, μεταφέροντας στο χώρο 10 αστυνομικούς (!), απειλώντας με μηνύσεις στέλεχος της ΚΝΕ!!! Η προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών συνεχίστηκε και την επόμενη, με την Υποδιευθύντρια του 2ου Γυμνασίου να χωρίζει τους μαθητές σε όσους συμμετείχαν και μη, κάνοντας χυδαίο αντικομμουνισμό και μοιράζοντας, στα λόγια, αποβολές.

Σε διαμαρτυρία της Κ.Ο. Θήβας του Κ.Κ.Ε, έφτασε στο σημείο να αποκαλέσει όσους ψηφίζουν Κ.Κ.Ε. «μπίχλες», απειλώντας και αυτή να υποβάλει μήνυση σε στέλεχος της ΚΝΕ. Το βράδυ, στο Νυχτερινό κλήθηκε για «νουθεσία» και εργαζόμενη στο σχολικό συγκρότημα. Οι οργανώσεις του Κ.Κ.Ε. και της ΚΝΕ χαιρετίζουμε τη μαζική και δυναμική αυτή κινητοποίηση, η οποία είναι τουλάχιστον ελπιδοφόρα.
Δείχνει ότι μέρος της νεολαίας που βιώνει στο σπίτι, στη δουλειά και στο σχολείο τις τραγικές επιπτώσεις της αντιλαϊκής πολιτικής προβληματίζεται, προσπαθεί συλλογικά να αντισταθεί, να διεκδικήσει το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλειά.
Το πρόβλημα και ο καημός των εν λόγω εκπαιδευτικών δεν είναι ότι οι μαθητές δεν ήξεραν που πήγαιναν, ούτε ότι κρατούσαν σημαιάκια σε «κομματική συγκέντρωση». Αλλά ότι ενώθηκαν σε ημέρα απεργίας με τα σωματεία και τους εργαζόμενους που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Οι οποίοι αγωνίζονται για αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Πρακτικά για να μην χρυσοπληρώνουν οι γονείς τα βιβλία, το πετρέλαιο, τα σχολικά, για να σιτίζονται τα παιδιά δωρεάν στο σχολείο. Να μαθαίνουν την αλήθεια, να μην μπουκώνονται με «δεξιότητες», να έχουν προοπτική και μέλλον.

Πιστεύουμε ότι τα παιδιά μπορούν και πρέπει να προβληματίζονται για την κρίση, για τη φτώχεια στις οικογένειές τους, να οργανώνονται και να διεκδικούν συλλογικά. Τέτοια νεολαία το εκπαιδευτικό σύστημα της αγοράς τη φοβάται, αυτό θέλει μόνο πειθήνια όργανα, άβουλα, έτοιμα να γίνουν φτηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό. Οι προσπάθειες τρομοκράτησης θέλουν να πειθαρχήσουν τη νεολαία στη μοιρολατρεία, να τη σπρώξουν σε ανώδυνα για το σύστημα μονοπάτια. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και τα μέλη του μέσα στο κίνημα κάνουν πάντα αντιπαράθεση στη βάση θέσεων, αρχών και πρακτικής.

Η τρομοκράτηση, η συκοφάντηση, τα υβρεολόγια και η ποινικοποίηση των αγώνων είναι στο DNA των κομμάτων που υπερασπίζονται τη βάρβαρη πολιτική που καταστρέφει τη ζωή της νεολαίας και των λαϊκών στρωμάτων. Και όσων υπηρετούν αυτή την πολιτική, επειδή αδυνατούν να αντιπαρατεθούν με το δίκιο και την αλήθεια με άλλο τρόπο.
Εμείς από την πλευρά μας, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουμε εμπιστοσύνη στους νέους, στους μαθητές, σε αυτούς που ορισμένοι εκπαιδευτικοί λένε ότι δεν έχουν αιτήματα, δε μπορούν να αρθρώσουν λόγο. Θα συνεχίσουμε την πάλη μας για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και των παιδιών τους, και τους καλούμε να αψηφίσουν οποιαδήποτε προσπάθεια τρομοκρατίας και εκφοβισμού.