Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Παρέλαβαν ένα «προβληματικό έργο» 3εκατ. ευρώ.

http://www.siriosfm.gr
Την οριστική παραλαβή του έργου της αστικής ανάπτυξης στο ιστορικό κέντρο της Λιβαδειάς αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, το Δ.Σ. παρά την καθολική παραδοχή ότι πρόκειται για ένα προβληματικό έργο. Ένα έργο που η κατασκευή του άγγιξε τα 3εκατ. ευρώ, δημιούργησε πολλά προβλήματα και θα αποτελεί μόνιμη οικονομική πληγή για το δήμο.
Σύμφωνα με το δ.σ. της ελάσσονος μειοψηφίας Ν. Κοτσικώνα «το έργο, που έχει καταταλαιπωρήσει όλους τους πολίτες, έχει καταστρέψει τους εμπόρους της περιοχής, είναι προβληματικό, αιμορραγεί και θα αιμορραγεί για πολλά χρόνια,δημιουργώντας οικονομικά προβλήματα στο δήμο για αποκατάσταση των φθορών».
«Είναι προφανές, ότι το έργο πάσχει», τόνισε ο κ. Κοτσικώνας «αλλά η δημοτική αρχή στέκεται στα χαρτιά, στα ποσοτικά στοιχεία των υλικών και χάνει την ουσία».
Επίσης απέδωσε πολιτικές ευθύνες, για την κατασκευή του έργου, τόσο στην προηγούμενη δημοτική αρχή του Δ. Τσιφή, που το κατασκεύασε, αλλά και στη σημερινή που το παραλαμβάνει.
Από τη μεριά του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας, του πρώην δημάρχου Δ. Τσιφή, ο δ.σ. Ι. Αποστόλου τάχθηκε υπέρ της παραλαβής, κάλυψε πλήρως τον εργολάβο του έργου και υποστήριξε ότι εάν λειτουργήσει ως δρόμος ήπιας κυκλοφορίας, με περιορισμό της ταχύτητας των οχημάτων στα 20χλ. δεν θα υπάρξουν προβλήματα.
Τέλος από τη μεριά του, ο ίδιος ο δήμαρχος Ν. Παπαγγελής, παραδέχθηκε ότι παραλαμβάνει ένα προβληματικό έργο, για το οποίο υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, αλλά θα πρέπει και τυπικά να ολοκληρωθεί η παραλαβή του.
Σύμφωνα με ο δήμαρχο «υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες για την επιλογή του έργου, τον τρόπο κατασκευής και τη συγκεκριμένη επιλογή της μελέτης.Πρόκειται για απόλυτη αστοχία που δημιουργεί προβλήματα τεχνικά και αναπτυξιακά, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα πριν παρέλθει η προθεσμία για τα έργα του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και μετά να γίνουν οι διορθωτικές κινήσεις».