Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΕ ΣΔΟΕ: ΕΛΕΓΞΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ


Οι διάφορες λίστες που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα, με πρώτη και καλύτερη τη «short list» του ΣΔΟΕ*, στην οποία περιλαμβάνονται και πέντε ονόματα αυτοδιοικητικών, οδηγεί τους δημάρχους να ζητήσουν από τις αρμόδιες δικαστικές και ελεγκτικές αρχές οι ίδιοι την... αυτοκάθαρση. Την πρωτοβουλία πήρε η μεγαλύτερη περιφερειακή ένωση δήμων της χώρας, η ΠΕΔΑ, η οποία στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου, αποφάσισε να ζητήσει από τις Αρχές «να προχωρήσουν άμεσα και κατά προτεραιότητα στον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων των Δημάρχων της Αττικής», καθώς «με τον τρόπο αυτό θα έλθουν όλα τα στοιχεία στο φώς σύμφωνα με τις αρχές της διαύγειας και διαφάνειας και επίσης θα προστατευθεί η Αυτοδιοίκηση από την καλλιέργεια ψευδών και κακόβουλων εντυπώσεων».

Να σημειωθεί πως ανάμεσα στους αυτοδιοικητικούς της Αττικής, σύμφων με τη «short list» του ΣΔΟΕ είναι ο δήμαρχος ΑμαρουσίουΓιώργος Πατούλης και ο τέως δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης. Και οι δύο έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξή τους με μαύρο χρήμα, και μάλιστα έχουν ζητήσει από το ΣΔΟΕ πλήρη ενημέρωση.

Υπενθυμίζεται πως και ο δήμαρχος Αγρινίου, ΠΕΔάρχης Δυτικής Ελλάδας Παύλος Μοσχολιός έχει ζητήσει να χυθεί άπλετο φωςστις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και έκαναν λόγο για διαφθορά στους 27 από τους 29 καποδιστριακούς δήμους του νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Διαβάστε επίσης: