Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Παράδοση βιβλίων στο κατάστημα κράτησης Γυναικών στον Ελαιώνα Θήβας.


Ολοκληρώθηκε,  15 Οκτωβρίου, η πρώτη φάση του Κοινωνικού Βιβλιοπωλείου, με την παράδοση των βιβλίων που συγκεντρώθηκαν στο 41ο Φεστιβάλ βιβλίου στο Ζάππειο (19-23 Σεπτεμβρίου 2012), καθώς και στις 6 Οκτωβρίου 2012 στην κεντρική πλατεία της Θήβας.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με το επιστημονικό προσωπικό των Φυλακών Ελαιώνα Θήβας, όπου συμμετείχε αντιπροσωπεία του πολιτικού συμβουλίου της ΟΝΝΕΔ, καθώς και η Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας και το Τ.Γ. ΟΝΝΕΔ Θήβας, παραδόθηκαν περίπου 300 βιβλία στους υπευθύνους της Δανειστικής Βιβλιοθήκης των Φυλακών.

Επίσης, έγινε ενημέρωση για τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στο σωφρονιστικό κατάστημα και τις οποίες βιώνουν οι κρατούμενες, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και της μειωμένης κρατικής χρηματοδότησης. Βασικές ελλείψεις παρουσιάζονται ακόμη και σε αγαθά πρώτης ανάγκης, οι οποίες καλύπτονται ως ένα βαθμό μέσα από τις προσφορές ενός δικτύου εθελοντών και φίλων των φυλακών.

Η συνάντηση έκλεισε με επίσκεψη στο επιστημονικό εργαστήρι των φυλακών, όπου οι κρατούμενες απασχολούνται δημιουργικά εκθέτοντας έργα, τα οποία πρόκειται να πωληθούν σε εκθέσεις, που θα πραγματοποιηθούν τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θήβα στο άμεσο μέλλον.

Ως Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας, θα συνεχίσουμε και μελλοντικά με ανάλογες δράσεις, που θα αποσκοπούν στην στήριξη και την αντιμετώπιση των δύσκολων συνθηκών που αντιμετωπίζουν οι κρατούμενοι.