Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Δημιουργία Κοινωνικού Βιβλιοπωλείου



Στο πλαίσιο της συνεχούς μας προσπάθειας μας για δράσεις αλληλεγγύης προς το κοινωνικό σύνολο, η ONNEΔ ξεκίνησε τη δημιουργία Κοινωνικών Βιβλιοπωλείων σε πόλεις της χώρας με στόχο την ενίσχυση βιβλιοθηκών που καλύπτουν τις ανάγκες ειδικών κοινωνικών ομάδων.

Σήμερα, που η κοινωνική κρίση επηρεάζει σημαντικά και την Παιδεία στη χώρα, θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό να συνεχίσει το βιβλίο στην οποιαδήποτε μορφή του, να αποτελεί πηγή γνώσης, ιδιαίτερα όταν σύμφωνα με την Έκθεσης Προόδου της Ε.Ε. για τον Αλφαβητισμό ένας στους πέντε 15χρονους και 75 εκατ. ενήλικες στερούνται για οποιοδήποτε λόγο τις βασικές δεξιότητες ανάγνωσης.

Για το λόγο αυτό σε συνέχεια της πρώτης μας προσπάθειας, όπου συλλέξαμε εκατοντάδες βιβλία στο 41ο Φεστιβάλ Βιβλίου που πραγματοποιήθηκε στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου, συγκεντρώνουμε βιβλία το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στις 12 το πρωί στη κεντρική πλατεία Θήβας.

Τα βιβλία που θα συγκεντρωθούν θα γίνουν δωρεά στη Δανειστική Βιβλιοθήκη των Γυναικείων Φυλακών Θήβας, προκειμένου να καλύψουν ένα μέρος των αναγκών των 390 ενηλίκων αλλά και ανηλίκων κρατουμένων.

Καλούμε λοιπόν, όσους έχουν τη δυνατότητα και επιθυμούν, να επισκεφθούν το σταντ που θα δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό στη κεντρική πλατεία της Θήβας και να χαρίσουν κάποιο καινούργιο ή μεταχειρισμένο βιβλίο.