Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Εργατικό Κέντρο Θήβας:«Καταγγέλλουμε τις αστυνομικές απαγορεύσεις»


Το Εργατικό Κέντρο καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους να είναι δίπλα στα σωματεία και να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια και στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και την κοινωνία με τις εξαγγελίες της, για απαγορεύσεις και περιορισμούς των συγκεντρώσεων.

To Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει την Κυβέρνηση και της Διοίκηση της αστυνομίας για τις αστυνομικές απαγορεύσεις, την αστυνομική βία, τις παρεμβάσεις των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς και τις συλλήψεις απεργών και συνδικαλιστών, οι οποίες στοχεύουν να ακυρώσουν τα δημοκρατικά μας δικαιώματα.
Tα συνδικάτα μαζί με ολόκληρη την κοινωνία θα δώσουν δυναμική και αγωνιστική απάντηση στα σχέδια των ευρωπαίων ισχυρών που επιβάλλονται από τους δανειστές και υιοθετούνται από την κυβέρνηση. Οι καταστροφικές και αδιέξοδες πολιτικές των μνημονίων, όπως αυτές προσδιορίζονται από τις σκληρές νεοφιλελεύθερες και εξοντωτικές πολιτικές που κλιμακώνονται, είναι το πεδίο αντιπαράθεσης και σύγκρουσης των συνδικάτων και της κοινωνίας με κυβέρνηση και Τρόικα.
Η εμμονή για την πλήρη και ουσιαστική κατάργηση της Εθνικής Σύμβασης και η απαίτηση για κυβερνητική νομοθετική ρύθμιση του κατώτατου μισθού, των αποζημιώσεων, των τριετιών, κ.λ.π. ισοπεδώνουν κάθε εργασιακό, κοινωνικό και δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων, τους οποίους «δωρίζει» ανυπεράσπιστους στον εργοδότη.
Την ώρα που οι ένοχοι (φοροφυγάδες, φοροκλέπτες, μεγαλοπαράγοντες και κλεπτο-εξαγωγείς καταθέσεων) κυκλοφορούν ελεύθεροι και ανενόχλητοι αποτελεί μέγιστη κοινωνική πρόκληση η σύλληψη και τιμωρία απλήρωτων απεργών και εξαθλιωμένων εργαζομένων που διεκδικούν τα ΒΑΣΙΚΑ τους δικαιώματα.
Όσο συνεχίζεται αυτή η άδικη και αδιέξοδη πολιτική, τόσο θα εντείνεται ο αγώνας και οι αντιδράσεις των εργαζόμενων. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ