Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ

ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ


«ΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΉΠΕΔΑ ΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΣΚΕΤ;»

«ΠΟΤΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΘΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΤΟΝ 24ΧΡΟΝΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΠΑΡΑΛΥΤΟΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΑΠΟ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΕΣ;»

«Κύριε Υπουργέ, πότε θα αποφασίσει επιτέλους η όποια ελληνική κυβέρνηση - γιατί αυτό το ζήτημα εκκρεμεί χρόνια τώρα - να σταματήσει να χρησιμοποιεί την Ελληνική Αστυνομία στα ποδοσφαιρικά γήπεδα και τα γήπεδα του μπάσκετ; Με ποια λογική η Ελληνική Αστυνομία διαθέτει χιλιάδες άνδρες για τις δραστηριότητες αυτών των Ανωνύμων Εταιρειών, όταν φουντώνει το έγκλημα της γειτονιάς και δεν επαρκούν πλέον οι αστυνομικοί για όλα αυτά τα κέντρα των λαθρομεταναστών που έχουν ξεφυτρώσει σε όλη την Επικράτεια;»

Αυτά τα ερωτήματα υπέβαλε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, μιλώντας από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση της Ολομέλειας για την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορούσε στις μεταθέσεις των Αστυνομικών Υπαλλήλων και Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Σε μία… κατάμεστη αίθουσα της Ολομέλειας (παρόντες ήταν 5 Βουλευτές, ο ομιλών και ο Προεδρεύων, ήτοι σύνολο 7!) ο Τέρενς Κουίκ πρόσθεσε επίσης τα εξής:

«Απορώ γιατί δεν εφαρμόζουμε εδώ στην Ελλάδα, σε συνεννόηση με το Υφυπουργείο Αθλητισμού, τα πλέον επιτυχημένα μοντέλα πάταξης της βίας στα γήπεδα που εφαρμόζονται στο εξωτερικό. Αναντίρρητα –και το αναφέρω ως παράδειγμα- είναι το μοντέλο της Αγγλίας, όπου η βία εξαλείφθηκε με την απλή εφαρμογή πραγμάτων που δεν έχουν εισαχθεί στον ελληνικό αμειβόμενο αθλητισμό όπως το ηλεκτρονικό εισιτήριο με τα στοιχεία και τη θέση του κατόχου, οι κάμερες ασφαλείας και οι αυστηρότατες ποινές στους παρανομούντες οπαδούς. Ένα μικρό πακέτο μέτρων που έβγαλε μια για πάντα την αστυνομία από τα βρετανικά γήπεδα όπου πλέον υπάρχουν μόνο ιδιωτικά security.

Τελικά όλο μέτρα υπόσχονται οι κυβερνήσεις και τίποτα δεν γίνεται».

Επίσης, από το βήμα της Βουλής ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ ο οποίος εποπτεύει βουλευτικά και την Εκλογική Περιφέρεια της Λέσβου, έθεσε στον Υπουργό Νίκο Δένδια και το ζήτημα του μοτοσικλετιστή της ΕΛ.ΑΣ, 24χρονου αστυνομικού Στράτου Δούκα, ο οποίος έμεινε εδώ και δύο χρόνια παράλυτος από τη μέση και κάτω, όταν νύχτα σε καταδίωξη, (οι καταδιωκόμενοι επίσης πάνω σε μοτοσικλέτα), τον κλώτσησαν και τον πέταξαν στη θάλασσα με αποτέλεσμα να χτυπήσει βαρύτατα επάνω σε βράχια.

«Κύριε Υπουργέ», τόνισε ο Τέρενς Κουίκ, «ο Στράτος Δούκας από τότε προσπαθεί να βρει μια άκρη στο πώς θα σταθεί όρθιος έστω και στο ένα πόδι, με την οικογένειά του να κινδυνεύει πλέον να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία, αφού το Υπουργείο και το Αρχηγείο τον έχουν εγκαταλείψει.

Βεβαίως γνωρίζω ότι εσείς προσωπικά κάνατε παρέμβαση για να πληρωθεί, τώρα τελευταία, ένα μέρος από τα χρωστούμενα που είχε λαμβάνειν από την Υπηρεσία του. Αλλά όπως αντιλαμβάνεστε αυτό δεν επαρκεί.

Έχουμε φτάσει στο σημείο με την παρέμβαση του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Λέσβου «Μυτιλήνη Grace», ο Στράτος να εξυπηρετείται για όλα τα παραϊατρικά είδη με δωρεάν προσφορές από τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου του νησιού και να βοηθείται οικονομικά τόσο από το συγκεκριμένο σύλλογο όσο και από τους συναδέλφους του της Λέσβου που κόβουν ένα κομμάτι από το μισθό τους, αλλά και πολίτες.



Δεν θα πρέπει επιτέλους το ελληνικό κράτος, που για λογαριασμό του τραυματίστηκε τόσο σοβαρά ο Στράτος, να τον φροντίσει, στέλοντάς τον ακόμα και στη Γερμανία όπου οι γιατροί βεβαιώνουν πώς μπορούν να του αποκαταστήσουν σε σημαντικό βαθμό την κινητικότητα των κάτω άκρων;».