Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Ομοσπονδία Θήβας... ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ " Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ"ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΛΟ



ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ " Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ"ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΛΟ

Κίνηση ελπίδας από πολίτες του Βόλου
* Κίνηση πολιτών του Βόλου ξεκίνησε μια πρωτότυπη διαμαρτυρία με πορεία από τον Βόλο στην Αθήνα

Από την πόλη του Βόλου ξεκίνησαν την πεζοπορία τους πάνω από 50 πεζοπόροι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, εμποροβιοτέχνες που αισθάνονται ότι η μνημονιακή πολιτική που ακολουθεί πιστά η εσωτερική τρόικα όχι μόνο δεν φέρνει αποτέλεσμα, αλλά φτωχοποιεί ακόμα περισσότερο μεγάλα τμήματα της κοινωνίας. «Δεν επαιτούμε, αλλά απαιτούμε» είναι το μήνυμα που επιδιώκουν να στείλουν μέσα από την πρωτότυπη διαμαρτυρία τους προς την κοινωνία.
Η κίνησή τους αυτή, επισημαίνουν πολλοί από όσους συμμετέχουν στην πεζοπορία, εκφράζει τη διαμαρτυρία τους για την οικτρή κατάσταση στην οποία έχουν ήδη περιέλθει από τις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας των τελευταίων κυβερνήσεων και θέλουν να διατρανώσουν με όλη τους τη δύναμη ότι «ως εδώ, δεν πάει άλλο».
Το «ταξίδι της ελπίδας», όπως το ονόμασαν, προβλέπεται να διαρκέσει 11 ημέρες, ενώ το εγχείρημά τους θα διαρκέσει 13 ημέρες, καθώς την 12η ημέρα θα διανυκτερεύσουν στην Πλατεία Συντάγματος, και την 13η ημέρα θα προχωρήσουν σε συμβολική απεργία πείνας. Έχουν προγραμματίσει επίσης να καταθέσουν 4σέλιδο υπόμνημα στη Βουλή με τα αιτήματά τους. Στοχεύουν μέσα από τον αγώνα να στείλουν ένα μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η κατάσταση της συνεχούς λιτότητας δεν έχει τέλος και ότι κάτι πρέπει να αλλάξει, και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τη δράση και τον αγώνα της κοινωνίας ενάντια στις πολιτικές που εφαρμόζονται και προβλέπεται να συνεχιστούν.
Σκοπός όσων ξεκίνησαν είναι να συσπειρώσουν γύρω τους και άλλους από άλλες περιοχές (θα συμμετάσχουν και πολλοί ακόμα από την περιοχή της Νέα Αγχιάλου), προκειμένου να συνεχίσουν την πορεία τους από κοινού προς την Αθήνα.
Οι αγωνιστές από το Βόλο καλούν όλο τον πληθυσμό των περιοχών από τις οποίες θα περάσουν να σταθεί αλληλέγγυος, να συμμετάσχει σε αυτήν, έστω και συμβολικά, εκφράζοντας ένα μεγάλο όχι, στα σχεδιαζόμενα μέτρα της τριμερούς κυβέρνησης.