Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Διαμαρτυρία για το κλειστό κολυμβητήριο Λιβαδειάς

... Είμαστε ακόμα ζωντανοί στη σκηνή σαν ροκ συγκρότημα και αν μας αντέξει το σχοινί θα φανεί στο χειροκρότημα ......

Η κολύμβηση το τελευταίο καιρό στην Λιβαδειά ζει τις πιο μεγάλες στιγμές της ιστορίας της, πετυχαίνοντας νίκες, διακρίσεις, επιδόσεις και έχοντας συμμετοχές που θα έπρεπε να κάνουν όλη την τοπική κοινωνία χαρούμενη και υπερήφανη. Δυστυχώς, η μιζέρια της εποχής κατάφερε οι επιτυχίες αυτές να περάσουν απαρατήρητες.

Μετά από την πολύ επιτυχημένη χρονιά της σαιζόν 2011-2012, με δυο παιδιά της ομάδας του ΑΚΟΛ στους επίλεκτους κολυμβητές της Ελλάδας , μια 3η και 5η θέση και μια ακόμη συμμετοχή στο πρωτάθλημα των κατηγοριών, η επόμενη σαιζόν(2012-2013) ξεκινούσε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Όμως, η απόφαση των δημοτικών αρχόντων για το κλείσιμο του κολυμβητηρίου και ο τρόπος που αυτό πραγματοποιήθηκε, προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση και χρειάστηκε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να ξεπεραστεί .

Αυτοί που σχεδίασαν και πάλι με μαεστρία το κλείσιμο του κολυμβητηρίου και την υπολειτουργία των αθλητικών χώρων, δεν πρέπει να αισθάνονται ιδιαίτερα καλά. Πέρυσι, έθεταν αρχικά ως πρόβλημα για τη λειτουργία του κολυμβητηρίου το υπερβολικό κόστος θέρμανσης, μετέπειτα κωλυσιεργούσαν συζητώντας για δήθεν εναλλακτικές, συστήνοντας διάφορες επιτροπές τα μέλη των οποίων εκτέθηκαν στα μάτια μας κατ' επανάληψη προσπαθώντας έστω και καλοπροαίρετα να δώσουν λύσεις. Η απουσία τους στην συνέχεια ήταν τόσο αισθητή, ώστε έγινε επιτακτική η ανάγκη της συλλογής υπογραφών για να συζητηθεί το θέμα του κολυμβητηρίου στο Δημοτικό συμβούλιο. Αλλά ακόμη και τότε, ενώ το αίτημα είχε κατατεθεί από τις αρχές Ιανουαρίου, η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μαρτίου μέσα σε έντονο κλίμα και με αρκετές ειρωνείες και προσωπικές επιθέσεις από την πλευρά των δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού της πλειοψηφίας.

Για μας, προπονητές και αθλητές, όλο αυτό το διάστημα κύλησε με ατέλειωτες ώρες μετακίνησης στα κολυμβητήρια της Λαμίας, Χαλκίδας και Ιτέας νιώθοντας σαν φτωχοί συγγενείς και βιώνοντας συχνά τον οίκτο και την ειρωνεία διαφόρων. Ώρες γεμάτες σωματική και ψυχολογική κούραση, ταλαιπωρία και κίνδυνο για όλους μας. Όλα αυτά τα συναισθήματα έπρεπε να τα πνίγουμε και να τα κάνουμε πείσμα για να μπορούμε να συνεχίσουμε. Τα αποτελέσματα όμως επιβράβευσαν τις θυσίες μας. Τρία μετάλλια (δυο τρίτα και ένα δεύτερο) στους χειμερινούς αγώνες κατηγοριών με επιδόσεις αξιοζήλευτες, με όρια για την Εθνική ομάδα των αντίστοιχων ηλικιών και με μια 7η θέση στον τελικό των χειμερινών αγώνων open Ανδρών – Γυναικών.

Τελικά φτάσαμε αρχές Απριλίου για να δούμε το κολυμβητήριο να λειτουργεί ξανά με αφορμή την ημερίδα «Γεροντοπούλεια». Τους επόμενους μήνες η πισίνα έσφυζε από ζωή καθώς εκατοντάδες παιδιά κατέκλυζαν καθημερινά τις φτωχές μας εγκαταστάσεις και αθλούνταν αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη τους για το άθλημα. Αποκορύφωμα αποτέλεσε το «πάρτυ σουβλάκι», που αναβιώσε μετά από πολλά χρόνια, για το κλείσιμο της σαιζόν για τους μικρούς κολυμβητές της εκμάθησης.

Εφτά μήνες μετά την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου φτάσαμε πάλι στο ίδιο σημείο, πάλι να μην έχουμε το κολυμβητήριο σε λειτουργία. Χωρίς καμία δυνατότητα άθλησης και προπόνησης των αθλητών και των δημοτών στην πόλη μας. Αντιλαμβανόμαστε ξεκάθαρα πλέον, ποιο είναι το πραγματικό ενδιαφέρον των δημοτικών αρχών και όλων αυτών που έσπευσαν να μας βοηθήσουν. Τίποτα, αυτό είναι το έργο σας. Καμία συντήρηση, καμία βελτιωτική ενέργεια και κανένας σχεδιασμός δεν υλοποιήθηκε. Γιατί σχέδια έγιναν πολλά... για στεγανοποίηση, για συντήρηση των υδραυλικών, για αγορά σκεπασμάτων, για οικονομικούς εναλλακτικούς καυστήρες , αλλά όλα σταμάτησαν στην φάση της υλοποίησης. Δεν έχετε ούτε το στοιχειώδες φιλότιμο και την αξιοπρέπεια να ενημερώσετε τον κόσμο για τις προθέσεις σας, παρά μόνο δίνετε υποσχέσεις.

Τελευταία βόμβα αποτελεί η επιτροπή για νέο περιφερειακό κολυμβητήριο! Εδώ δεν υπάρχουν χρήματα να λειτουργήσει το υπάρχον κολυμβητήριο, πως θα λειτουργήσει και θα συντηρηθεί ένα κολυμβητήριο με τετραπλάσιο κόστος; Κρίνοντας επίσης από τα άτομα που απαρτίζουν την επιτροπή-δυστυχώς κάποιοι από αυτούς ήταν πρωτεργάτες στην υπόθεση του άλλου κολυμβητηρίου που λειτούργησε μόνο σε επίπεδο μακέτας-γιατί να τους έχουμε εμπιστοσύνη αυτή τη φορά;

ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑΣ ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΜΕ

Υ.Γ Παρόλα αυτά η ομάδα συνεχίζει.

Τα παιδιά της προ αγωνιστικής κολύμπησαν για την χειμερινή ημερίδα που έγινε στη Λαμία στις 26/1/2013. Κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες συμμετείχαν : Λιάκος Σπύρος στα 50 πρόσθιο 2ος, 50 ελεύθερο 3ος ,Γεροντόπουλος Νικόλαος 100 ελ 4ος και 50 ελ 1ος ,Κατσής Μάρκος 50 ελεύθερο 7ος και 50 ύπτιο 2ος , Κουιουμτζή Γεωργία 50 ελ 5η και 50 ύπτιο 2η ,Καλαντζή Μαρία Νικολέτα 50 ελ 2η και 100 ελ 2η , Σοφιανάτος Κων/νος 50 ύπτιο 2ος και 100 ύπτιο 1ος , Ψιλόπουλος Νικόλαος 50 ελ 2ος , 200 ελ 2ος και 50 πρόσθιο 3ος , Γεροντόπουλος Παναγιώτης 50 πρόσθιο 1ος ,50 ελ 2ος και 100 ελ 3ος

Την ίδια ημερομηνία έγινε και η ημερίδα ορίων για τις αγωνιστικές κατηγοριών και συμμετείχαν οι : Ελμαλή Μαρία – Παναγιώτα , Θεοχάρη Χαρίκλεια – Ιωάννα , Χατζηστάμου Αθανασία και ο Ελμαλής Γεώργιος .

Στις 2/02/2013 συμμετείχαμε στη συμμετοχική ημερίδα ορίων του ΠΑΟ στο κλειστό του ΟΑΚΑ με τους αθλητές : Ελμαλή Μαρία – Παναγιώτα , Θεοχάρη Χαρίκλεια – Ιωάννα , Χατζηστάμου Αθανασία ,Σφοντούρη Παναγιώτα , Κοσμίδη Χρύσα και ο Ελμαλής Γεώργιος .

Μ' αυτούς τους αγώνες κλείνει ο κύκλος των ορίων για το χειμερινό πρωτάθλημα που είναι στις 14,15,16/2/2013 για παγκορασίδες παμπαίδες ΑΒ ,στις 21,22,23/2/2013 για κορασίδες παίδες νεανίδες έφηβοι και 1,2,3/3/2013 για το ΟΠΕΝ

Ο ΑΚΟΛ σ αυτά τα πρωταθλήματα θα λάβει μέρος με : Θεοχάρη Χαρίκλεια Ιωάννα στα 50 – 100 ελεύθερο στην κατηγορία παγκορασίδων Β , Ελμαλή Μαρία Παναγιώτα στα 100 – 200 – 400 ελεύθερο , Ελμαλής Γεώργιος στα 1500 ελεύθερο και ο συντοπίτης μας Καρατράντος Ηλίας στα 1500 , 800 , 400 ελεύθερο που αγωνίζεται με τα χρώματα του Ολυμπιακού στην κατηγορία κορασίδων-παίδων-νεανίδων-εφήβων. Στο OPEN θα λάβουν μέρος η Μαρία-Παναγιώτα και ο Ηλίας.

Δημήτρης Χατζηστάμος