Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Σχέδιο δράσης για άνεργους νέους στην Θήβα!




Με φορέα υλοποίησης την ΟΕΒΒΕ…

Χ. Χαρατσής: «Κύριος στόχος μας είναι η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων..»


Ενιαίο, συνεκτικό Επιχειρησιακό «Σχέδιο Δράσης στοχευμένων παρεμβάσεων για την ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας των νέων στο πλαίσιο Ε.Π. του ΕΣΠΑ» με άμεση εφαρμογή και αποτελεσματικότητα, διαμόρφωσαν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας, Αθλητισμού και Ανάπτυξης, στο πλαίσιο υλοποίησης των συγχρηματοδοτούμενων δράσεων ΕΚΤ, που αφορούν στην αντιμετώπιση της υψηλής ανεργίας των νέων την περίοδο του ΕΣΠΑ 2007 – 2013..

Άμεσα πρόκειται να υλοποιηθεί η δράση «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών», με στόχο την επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των νεοεισερχόμενων άνεργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία καταλήγει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας…

Το πρόγραμμα διασφαλίζει τις αναγκαίες προϋποθέσεις ένταξης των νέων στην αγορά εργασίας μέσω της απόκτησης και βελτίωσης των γνώσεών τους με παράλληλη θεωρητική κατάρτιση και απασχόληση σε πραγματικές συνθήκες εργασιακού περιβάλλοντος και απευθύνεται σε άνεργους νέους έως 29 ετών, πτυχιούχους ΑΕΙ-ΤΕΙ, απόφοιτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων για κατάρτιση έως 100 ώρες (οριζόντιες και εξειδικευμένες δεξιότητες σε συνδυασμό με καθοδήγηση / εκπαιδευτικό mentoring) Απασχόληση / Εργασιακή εμπειρία 5 μηνών ).
Στα πλαίσια αυτής της δράσης και με σκοπό την ενίσχυση του κλάδου, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Θήβας προτείνει συνεργασία που περιλαμβάνει ωφελούμενους Επιχειρήσεις και Ανέργους έως 29 ετών..

Συγκεκριμένα προτείνει την πλήρη απασχόληση καταρτισμένου προσωπικού σε ειδικότητες του κλάδου, κατόπιν επιλογής του, για διάστημα 5 μηνών χωρίς κανένα κόστος (μισθοδολογικό – εργοδοτικό) και στην δράση μπορούν να συμμετέχουν επιχειρήσεις οι οποίες επιδοτούνται από άλλα προγράμματα απασχόλησης, χωρίς κανένα περιορισμό, κάλυψη εργοδοτικών εισφορών, 300 ευρώ για 14 μήνες, για τις επιχειρήσεις που θα προσλάβουν μόνιμο προσωπικό, μετά την πάροδο των 5 μηνών απασχόλησης.
Τα οφέλη που προκύπτουν για τον άνεργο είναι εκπαιδευτικό επίδομα 5,00 ευρώ για κάθε ώρα κατάρτισης, απασχόληση σε επιχειρήσεις για διάστημα 5 μηνών, αμοιβή από 400 έως 460 ευρώ για κάθε μήνα απασχόλησης και ιατροφαρμακευτική κάλυψη και πρόσθετη ασφαλιστική κάλυψη έναντι κινδύνου, ατυχήματος κ.λπ. για όλη τη διάρκεια της απασχόλησης.
«Πρόκειται για την αναβάθμιση τόσο του εργαζόμενου όσο και της επιχείρησης, κύριος στόχος μας όμως είναι η καταπολέμηση της ανεργίας» υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Θήβας Χρ. Χαρατσής, καθώς την δράση στην περιοχή μας υλοποιεί η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Θήβας, επισημαίνοντας ότι «Το γεγονός ότι οι αυξημένες ανάγκες για προσωπικό, καλύπτονται είτε μέσω υπερωριακής απασχόλησης μονίμου προσωπικού ή με προσλήψεις εκτάκτου προσωπικού, υποδηλώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το όφελος της συνεργασίας μας στον κλάδο σας, ο οποίος διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο τόσο στην διαμόρφωση των χαρακτηριστικών της ελληνικής κοινωνίας, όσο και στην οικονομική πρόοδο αυτής»….
Ο Πρόεδρος των Επαγγελματοβιοτεχνών μάλιστα, έχει ενημερώσει σχετικά τις επιχειρήσεις, τις οποίες έχει προσκαλέσει, προκειμένου να διαπιστωθούν από κοινού τα χαρακτηριστικά και τα οφέλη της συνεργασίας.
Αναλυτικές πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα 6978007275 (Χρ. Χαρατσής) και 6939628670 (Π. Χαρατσής).