Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕ.ΘΗ.ΠΟ. ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤRAVEL BOOK

ΠΡΟΣ :ΕΘΝΟΣ TRAVEL BOOK

Yπoψη : Αρχισυντάκτη κου ΗΡΑΚΛΗ ΜΗΛΑ

Θερμά συγχαρητήρια γενικά για την προσπάθεια του Έθνους να στηρίξει την περιφέρεια με προτάσεις και να δημιουργήσει θετική προδιάθεση στον εσωτερικό τουρισμό ακόμη και την περίοδο της κρίσης μέσω του περιοδικού ΤRAVEL BOOK.
Όμως και με όλο το σεβασμό για την προσπάθεια που καταβάλλετε, όλοι η δημοσιογραφική ομάδα αλλά και η διεύθυνση του περιοδικού, στο τεύχος 17ο με θέμα ΒΟΙΩΤΙΑ - ΦΘΙΩΤΙΔΑ πιστεύουμε ότι αδικήσατε τη Θήβα !!!
Εννοείτε ότι δεν θεωρούμε, ότι υπήρχε σκοπιμότητα και ίσως όσοι ανέλαβαν την ξενάγηση στην πόλης μας να μην την γνωρίζουν !!!
Οι σύγχρονοι Θηβαίοι δεν είμαστε μόνο υπερήφανοι για την πόλη που «ήρθαμε και βολευτήκαμε» (όπως αναφέρεται στο κείμενο) αλλά μιας και είμαστε σταυροδρόμι πολιτισμών, και παρότι έχουμε μείνει αρκετά πίσω (όχι με ευθύνη δική μας -ίσως απο λάθος επιλογές ) προσπαθούμε να φανούμε αντάξιοι της τεράστιας ιστορίας, της πολιτιστικής κληρονομιάς και αίγλης που είχε κάποτε η Θήβα .
Και το κάνουμε πιστέψτε μας για τα παιδιά μας !!!
Για να αποκαταστήσουμε λοιπόν την αλήθεια τόσο για σας , όσο ιδιαίτερα για τους αναγνώστες σας είστε καλεσμένοι για φιλοξενία και ξενάγηση από το ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ στα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής, τις παραλίες, στα σημαντικά θρησκευτικά μνημεία που διαθέτει η Θήβα και δεν έγινε καμία αναφορά, στα ποιοτικά κρασιά που διαθέτουν τα οινοποιεία της περιοχής μας , να γνωρίσετε την κουζίνα και να περιηγηθείτε στις ομορφιές της πόλης μας .

Ευχαριστούμε για την φιλοξενία
Η Ομάδα του ΚΕ.ΘΗ.ΠΟ.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΟΔΗΓΟ (Τεύχος 17ο Σάββατο 23-2-2013)

ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΟΞΟ …..ΧΩΡΙΟ

Ποιος θα σου το’λεγε ότι θα έβγαινες στη Θήβα……
Τη Θήβα που προσπερνούσες ανέκαθεν αποστρέφοντας ως και το βλέμμα. Με μία και μοναδική σκέψη στο μυαλό:
«Γιατί ζουν άνθρωποι εδώ; » Η Θήβα των βιομηχανιών των τσιγγάνων, των γυναικείων φυλακών. Η Θήβα του Αισχύλου ( !!!!! ) και του Σοφοκλή (!!!!!!!), του Λάιου και του Οιδίποδα , του κάμπου, της πατάτας, της «μεγάλης ευθείας» των πινακίδων προς Ελευσίνα . Παράξενο ε; Και αυτή παράξενη είναι. Δεν θυμίζει πόλη.
Ένα μεγάλο χωριό 25.000 ανθρώπων βέβαια. Και με αλλόκοτη ρυμοτομία φυσικά. Πόσοι λόφοι τη ζώνουν ; Κάποτε ήταν μεγάλη και τρανή, επικεφαλής του Κοινού των Βοιωτών, αντίπαλον δέος της Αθήνας και της Σπάρτης, το ξέρουν ως και οι πέτρες.
Πέτρες είναι αυτή σήμερα . Βοιωτοί ,Αρβανίτες , Σαρακατσάνοι , Βλάχοι , Μικρασιάτες ήρθαν και βολεύτηκαν πάνω στη λαμπερή αρχαία Θήβα με τις 7 πύλες. Μόνο οι Ηλέκτρες Πύλες σώζονται σε ερείπια. Οι άλλες θάφτηκαν όπως όλα…….Αδύνατον να ενώσεις το κουβάρι , εδώ οι ντόπιοι δεν μπορούν . Θα τους βρεις στον πεζόδρομο της Επαμεινώνδος την «καρδιά» της σύγχρονης πόλης. Ρώτα και θα καταλάβεις γιατί ζουν εδώ……………(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Οφείλουμε να επαινέσουμε την μεγάλη μας συμπατριώτισσα Χάρις Αλεξίου που εκτός από τα βιώματα των πρώτων χρόνων της στη Θήβα ανέφερε : «Ισάξια των Μυκηνών η Θήβα»

Ως ΚΕ.ΘΗ.ΠΟ. χαρήκαμε εννοείτε για το πλούσιο ρεπορτάζ και τις δηλώσεις του Δημάρχου Τανάγρας για τον ευρύτερο


Δήμο , τις παραλίες και τις επιλογές της περιοχής σε αναψυχή και διασκέδαση !!!