Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Παράθυρο για απόσυρση του Σχεδίου Αθηνά από Μεϊμαράκη


Συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής Ε. Μεϊμαράκη και αντιπροσωπείες των κομμάτων είχαν το μεσημέρι οι τοπικοί φορείς της Λιβαδειάς, στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου κατά του σχεδίου Αθηνά.
Ομάδα 20 περίπου ατόμων με το δήμαρχο, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, εκπροσώπους του Επιμελητηρίου, του ΤΕΕ και άλλων συλλόγων συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε στο Σύνταγμα, από δήμους που αντιδρούν στις καταργήσεις τριτοβάθμιων ιδρυμάτων από τις περιοχές τους.
Από τις επαφές με τον κ. Μεϊμαράκη, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων,(τα γραφεία Ν.Δ. ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ ήταν κλειστά)φαίνεται να ανοίγει παράθυρο για την απόσυρση του σχεδίου.
Όλα πάντως θα κριθούν τις επόμενες μέρες από τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών. Είναι χαρακτηριστική η φράση του προέδρου της Βουλής ότι η κοινωνία υποφέρει από πολλά άλλα πράγματα για να ταλαιπωρείται και από το σχέδιο Αθηνά.
Άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι εάν πυροδοτηθεί επιπλέον ένταση είναι πολύ πιθανή η απόσυρση του, παρότι αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση.

Σε αυτή την κατεύθυνση πλέον οι φορείς της Λιβαδειάς πρόκειται να αναλάβουν πρωτοβουλία για κινητοποιήσεις το τριήμερο της Αποκριάς, θέμα που συζητήθηκε και στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένη εβδομάδας.