Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Γ. Κατσιμπάρδης: “να φύγει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση”


Ιστορική είναι η στιγμή για το ΠΑΣΟΚ, τονίζει σε δηλώσεις του ο Γιώργος Κατσιμπάρδης μετά τις εξελίξεις σχετικά με την ΕΡΤ. «Πιστεύω ότι αν ο κ. Βενιζέλος θελήσει να τραβήξει το σχοινί θα μπορέσει να αποσύρει την εμπιστοσύνη ή να κάνει αυτό που ειπώθηκε μαζί με τη ΔΗΜΑΡ να καταθέσουν μια πρόταση νόμου που να ακυρώνει το προεδρικό διάταγμα», είπε ο κ. Κατσιμπάρδης και συμπλήρωσε: «Είναι μια ευκαιρία ή αν θέτετε και μια υποχρέωση να τραβήξει το σχοινί και να πάει η χώρα σε εκλογές και από εκεί και πέρα γαία πυρί μιχθήτω, αλλά χειρότερη κατάσταση από αυτή που τώρα δημιουργείται δεν μπορεί να υπάρξει.

Πιστεύω ότι ο Βενιζέλος μπορεί να το κάνει λαμβάνοντας υπόψη την ιδεολογία οι αρχές του ΠΑΣΟΚ είναι ιστορική στιγμή για τον ίδιο και το κόμμα». Σύμφωνα με τον πρώην υφυπουργό «έτσι μόνο θα φανεί η αποδεδειγμένη αγάπη του ΠΑΣΟΚ 30 χρόνια τώρα για τους εργαζόμενους». Ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ μίλησε για φαιδρότητα και επεσήμανε ότι «ο αρμόδιος υπουργός ο κ. Κεδίκογλου πριν από λίγους μήνες υμνούσε την ΕΡΤ και χθες ξαφνικά βγήκε κουστουμαρισμένος να μας πει ότι είναι απλή υπόθεση να διώχνεις περισσότερους από 2500 ανθρώπους από την δουλειά τους».
Καταλήγοντας εξέφρασε τους φόβους του και για τους άλλους εργαζόμενους στο δημόσιοι τομέα και τις ΔΕΚΟ. «Αυτή η ξαφνική ενέργεια δεν πρόκειται να αφήσει κανένα εργαζόμενο στο δημόσιο και στις ΔΕΚΟ να κοιμάται ήσυχος. Μπορεί να σηκωθεί το πρωί και να ακούσει ότι απολύθηκε. Αυτά τα πράγματα δείχνουν βαρβαρότητα και δεν συνάδουν με τον πολιτισμό και την δημοκρατία που έχει διδάξει στους λαούς η Ελλάδα», επεσήμανε χαρακτηριστικά.