Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Ομόφωνο ΝΑΙ στην 5η Δημοτική Ενότητα Δηλεσίου

- Η θέληση των κατοίκων του Δηλεσίου για διοικητική ύπαρξη και οντότητα στον χάρτη της χώρας, κατοχυρώθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τανάγρας
- Ελπίζουμε στην θετική απόφαση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα
Σήμερα 3-4-2014 στο Δημοτικό Μέγαρο του Δήμου Τανάγρας, παρουσία πολλών κατοίκων του Δηλεσίου, ψηφίστηκε με ομόφωνο ΝΑΙ, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τανάγρας για την ανακήρυξη του Δηλεσίου των – σύμφωνα με την τελευταία απογραφή – 4.772 κατοίκων σε 5η Δημοτική Ενότητα Δηλεσίου του Καλλικρατικού Δήμου Τανάγρας .
Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Ευάγγελος Γεωργίου, πρότεινε στο σώμα να επιδιωχθεί η αλλαγή του νόμου του Καλλικράτη μέσα από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για ανακήρυξη του Δηλεσίου σε 5η Δημοτική Ενότητα, καθώς και για την Οινόη και εναλλακτικά, να εξεταστεί η περίπτωση να γίνουν πρώτα δύο κοινότητες ξεχωριστές που θα ανήκουν διοικητικά σε Οινόφυτα και Σχηματάρι αντίστοιχα και στη συνέχεια η ενοποίηση, πράγμα που απορρίφθηκε από την πλειονότητα των Δημοτικών Συμβούλων.

Ο κ. Λάζαρος Μαυράκης εισηγητής και υποκινητής της απόφασης, αναφέρθηκε στην ανάγκη να ληφθεί μοναδική απόφαση τώρα για ανακήρυξη του Δηλεσίου σε 5η Δημοτική Ενότητα, με το σκεπτικό, ότι τώρα είναι η ευκαιρία που η διακομματική επιτροπή της Βουλής συνεδριάζει για να λύσει δυσλειτουργίες του Καλλικράτη να τεθεί σε όλη του τη διάσταση το πρόβλημα και με επιχειρήματα λόγω πληθυσμού, έκτασης και ραγδαίας ανάπτυξης. “Η πρόταση για Δημοτική Ενότητα είναι μονόδρομος” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυράκης απορρίπτοντας την πρόταση για δύο ξεχωριστές κοινότητες.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Παν. Κυριάκου σημείωσε ότι ήταν προεκλογική δέσμευσή του η ενοποίηση του Δηλεσίου, ωστόσο, πρότεινε ότι θα ήταν καλύτερα να εξεταστεί το ζήτημα από τη νέα Δημοτική Αρχή.

Ο κ. Βασ. Αρκούδας εξέφρασε την απορία, “...γιατί τώρα προεκλογικά έρχεται το θέμα” για να πάρει την απάντηση από την κα Μαρία Νίκα “...τώρα, προεκλογικά, γιατί κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί...”.

Ο απών εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. Ευάγγελος Ξένος, με επιστολή του προς το προεδρείο, δήλωσε την θέληση του να αποτελέσει το Δήλεσι 5η Δημοτική Ενότητα του Δήμου Τανάγρας.

Μετά τις τοποθετήσεις Δημοτικών Συμβούλων και παρεμβάσεις πολιτών, ο Δήμαρχος κ. Γεωργίου εισηγήθηκε η απόφαση να είναι ξεκάθαρη και να περιλαμβάνει μόνο το Δήλεσι και όχι και την Οινόη όπως εισηγήθηκε νωρίτερα, “...προτείνω να διεκδικήσουμε την Δημοτική Ενότητα, μη τα μπλέξουμε...” και έτσι έγινε, συνοδεία χειροκροτημάτων των πολιτών!

Τώρα, ελπίζουμε στην κινητοποίηση όποιων έχουν προσβάσεις σε πολιτικά πρόσωπα ώστε ο φάκελος με τα επιχειρήματα και την απόφαση να ληφθεί σοβαρά υπόψιν των μελών της επιτροπής και να μην... παραπέσει...

Όσον αφορά, την απάντηση της Δημοτικής Συμβούλου κας Μαρίας Νίκα στο ερώτημα του κ. Αρκούδα γιατί τώρα; Όντως, το “...γιατί δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί”, εννοώντας ξεκάθαρα ότι προεκλογικά όλοι οι υποψήφιοι μετράν τα κουκιά τους, ίσως συμβαίνει αυτό, αλλά θέλω να πιστεύω ότι ήλθε ο καιρός να σκεφτόμαστε ευρωπαϊκά και όχι χωριάτικά...