Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Βρέθηκε ο ταξιτζής που είχε μεταφέρει τον ασθενή με κορονοϊό



Εντοπίστηκε τελικά ο οδηγός ταξί που είχε μεταφέρει τον 69χρονο ο οποίος έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό MERS. Το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε σημάνει συναγερμό για τον εντοπισμό του τα τελευταία 24ωρα, αναζητώντας όλους εκείνους που είχαν έρθει σε επαφή με τον ασθενή.

Ο ταξιτζής βρισκόταν εκτός Αθηνών τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους» και είχε κλείσει το κινητό του. Πλέον αναμένεται να υποβληθεί σε εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει προσβληθεί και εκείνος από το θανατηφόρο ιό.

Στο μεταξύ, ο 69χρονος Ελληνας, κάτοικος Σαουδικής Αραβίας, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική, έχοντας προσβληθεί από τον κορονοϊό MERS. Η σύζυγός του, που προέκυψε αρνητική στο σχετικό έλεγχο, παραμένει σε καραντίνα, όπως και οι επιβάτες της πτήσης με την οποία ήρθε στην Αθήνα ο 69χρονος που κάθονταν σε κοντινές θέσεις με τον ασθενή.

Τη Δευτέρα, το υπουργείο Υγείας της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε τον εντοπισμό 13 νέων κρουσμάτων του κορονοϊού MERS, αλλά τόνισαν πως η ασθένεια που έχει σκοτώσει 76 ανθρώπους δεν έχει φτάσει ακόμη σε στάδιο επιδημίας.
iefimerida