Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Αριστερή Παρέμβαση για τη διαθεσιμότητα οδηγών ασθενοφόρου στη Λιβαδειά


Η ιερή συμμαχία κυβέρνησης, ΔΝΤ και ΕΕ δίνουν την χαριστική βολή στις στοιχειώδεις υπηρεσίες που παρέχουν τα νοσοκομεία, μέσω της συνεχιζόμενης απαξίωσης τους, με τελικό στόχο τη διάλυσή τους.

Tα νοσοκομεία της Λιβαδειάς και της Θήβας, είναι δυο ακόμα θύματα του μνημονίου στην υγεία. Είναι νοσοκομεία που καλούνται να λειτουργήσουν με ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, το οποίο δεν επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού, με κλινικές που είναι στα πρόθυρα του κλεισίματος, με εξοντωτικά ωράρια για τους εργαζόμενους που υποβαθμίζουν την παρεχόμενη περίθαλψη, με προσωπικό το οποίο «τοποθετείται» στη διαθεσιμότητα-απόλυση, με τραγικές ελλείψεις σε βασικά υλικά, φάρμακα και κλίνες. Τελευταίο παράδειγμα αυτής της μνημονιακής καταστροφής αποτελεί η τοποθέτηση σε διαθεσιμότητα των οδηγών ασθενοφόρου του νοσοκομείου Λιβαδειάς, αφήνοντας ακάλυπτη και χωρίς διακομιδές ολόκληρη την υγειονομική περιφέρεια της Λιβαδειάς και όχι μόνο!

Οι μνημονιακές πολιτικές που επιβάλλει η Ε.Ε. και εκτελεί πιστά η κυβέρνηση μέσω του μνημονίου και του «Καλλικράτη», οδηγούν στην πλήρη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν υγείας, στην υγειονομική γενοκτονία και στην παράδοση της περίθαλψης του λαού ως βορά στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Απέναντι σε όλα αυτά οι εργαζόμενοι στον κλάδο της υγείας και όλος ο πληθυσμός που πλήττεται από τη διάλυση της δημόσιας υγείας πρέπει να δώσουν δυναμικές απαντήσεις. Σε όλη τη χώρα πρέπει να απλωθεί ένα κύμα υπεράσπισης της δημόσιας υγείας και των εργαζόμενων σε αυτή. Είναι υπόθεση του κάθε εργαζόμενου, του κάθε άνεργου, του κάθε ανασφάλιστου, του κάθε συνταξιούχου, όλων των σωματείων, των λαϊκών συνελεύσεων στις γειτονιές, των κοινωνικών φορέων, να ενωθούμε σε ένα κίνημα που θα ανατρέψει την πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε.-ΔΝΤ στην υγεία και συνολικά, ένα κίνημα που θα αγωνίζεται για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών και των εργασιακών δικαιωμάτων, που θα ανοίξει το δρόμο της σύγκρουσης και της ανατροπής του συστήματος που γεννάει κρίσεις, φτώχεια, αρρώστια και κοινωνικό κανιβαλισμό, ένα κίνημα που θα αγωνιστεί για μια ζωή χωρίς μνημόνια, ευρώ και Ε.Ε. Η Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα θα δηλώσει παρούσα σε κάθε κινητοποίηση των εργαζομένων και του λαού που θα διεκδικεί:

· ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ

ΑΜΕΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΟ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ
ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΑΠΟΛΥΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ