Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Γ. ΤΡΑΓΚΑΣ: Αλεπού ο παλιός μου φίλος και κυρίως σωστός.

Αλεπού ο παλιός μου φίλος και κυρίως σωστός. Μιλάω για τον Λάκη Λαζόπουλο που είπε με πολύ εύσημο τρόπο όχι στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την υποθήκευση της χώρας και της πολιτικής ζωής από τους Γερμανούς και τους δοσίλογους συνεργάτες τους στην Αθήνα.
Ο Λάκης Λαζόπουλος ξέρει πολύ καλά πως λειτουργούν το σύστημα και οι βαρόνοι και το σύστημα στην Ελλάδα. Πως σε ανεβάζουν με ένα σακίδιο στην πλάτη τη μια στιγμή και πως σε κατεβάζουν την άλλη όταν δεν υπακούς πλήρως στις εντολές τους.
Γνωρίζει πολύ καλά πως φτιάχτηκε το ΠΑΣΟΚ με συνθήματα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο» και «Έξω Αμερικανοί, φονιάδες των λαών», και πως λειτούργησε στην συνέχεια μέσα στην Ευρώπη και έχοντας στο τιμόνι «Αμερικανούς» και «αμερικανάκια» όπως ο Γιώργος Παπανδρέου, έτσι όπως τον περιγράφουν οι απόρρητες εκθέσεις της αμερικανικής πρεσβείας στο ιστότοπο των wikileaks, με υπογραφή Ντάνιελ Σπέκχαρντ.

Ο Λάκης Λαζόπουλος είναι παλιά αλεπού και δεν την πατάει βλέποντας κάποιον ή κάποιους να φωνάζουν κατά του μνημονίου, της κατοχής, της ύπατης αρμοστείας και στη συνέχεια μέσα σε λίγους μήνες να είναι αναφανδόν και σταθερά υπέρ του ευρώ, της Ευρωζώνης, να αναγνωρίζουν ότι το χρέος της Ελλάδας είναι «παραδοσιακό» και άρα η εξόφλησή του υποχρεωτική, να ξεφωνίζουν υπέρ της απαράμιλλης γερμανικής λογικής, να δηλώνουν στον Παπαχελά ότι «ασφαλώς δεν ζούμε τώρα σε κατοχή», να ομολογούν μέσα στο Τέξας ότι οποιαδήποτε παρέκκλιση από την Ευρωζώνη θα φέρει χειρότερες επιπτώσεις και να παριστάνουν μέσα τους λέοντες και έξω τα… πεκινουά.
Για μένα ήταν αναμενόμενη απάντηση του Λάκη, που «στόλισε» την άρνησή του και με το πραγματικό φόρτο εργασίας του. Άλλωστε γνωρίζει πολύ καλά ότι εάν έκανε κόμμα ή μετείχε της πολιτικής, ή θα ζούσε 24ώρες το 24ωρο με όλους ελεγκτικούς μηχανισμούς μέσα στο γραφείο του ή θα του κατασκεύαζαν οτιδήποτε μεμπτό προκειμένου να τον πλήξουν.
Βλέπετε ότι ο δημοφιλής ηθοποιός, σατιρογράφος και σχολιογράφος, δεν επελέγη (εξαιτίας των όσων έχει πει μέχρι σήμερα) και δεν του προτάθηκε να πάρει ένα σακίδιο ή ένα ντορβά στον ώμο για να παριστάνει το νέο πολιτικό ρεύμα της εποχής.
Ο Λάκης μυρίζεται όπως αρκετοί ότι όπως συνέβη το πρώτο καιρό της μεταπολίτευσης με το φούσκωμα» του ΠΑΣΟΚ, με ζιβάγκο, φωτογραφίες Βελουχιώτη, αντι – νατοϊκά συνθήματα, αντι – αμερικανικές κραυγές, γαρύφαλλα – τριαντάφυλλα και κινητοποιήσεις υπέρ του συνταξιούχου, του αγρότη και του νοικοκύρη, έτσι και τώρα κάποιοι θέλουν να φτιάξουν παρόμοια σχήματα οριοθετώντας τα και με ποτάμια. Άλλωστε στην επιστολή που έστειλε λέει μια μεγάλη αλήθεια: Πόσοι αλήθεια είναι εκείνοι που υπέγραφαν τόσα χρόνια της συμβάσεις με τους Γερμανούς της… SIEMENS, τους… Χριστοφοράκους, και όλους εκείνους που υποθήκευσαν την Ελλάδα.
Άλλωστε οι θέσεις του Δραγασάκη ενώπιον των γερμανών βουλευτών, του Τσίπρα ενώπιον των Αμερικανών στο Ντάλας, του Σταθάκη καθημερινά στο MEGA και του Μηλιού στο ΣΚΑΪ, δεν μυρίζουν απλώς, σου λένε από μακριά τη έρχεται…
Γ. ΤΡΑΓΚΑΣ