Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Ετοιμάστε ομπρέλες, έρχεται λασποβροχή

Οι ομπρέλες θα βγουν ξανά στους δρόμους σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας το Σάββατο, αφού ο καιρός θα είναι άστατος με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις σποραδικές καταιγίδες. Παράλληλα, όπως επισημαίνει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.

Αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών παροδικών βροχών θα έχει η Αττική. Η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, θα έχει η Θεσσαλονίκη, ενώ πιθανές είναι οι σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι. Η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.To Σαββατοκύριακο οι νεφώσεις θα είναι ακόμη εντονότερες και δεν θα λείψουν οι βροχές που την Κυριακή θα δώσουν και τοπικές καταιγίδες. Από την λασποβροχή δεν θα εξαιρεθεί και η Στερεά. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο:

ΚΑΙΡΟΣ: Στην Κεντρική Ελλάδα το Σάββατο αναμένονται νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία τις πρωινές ώρες θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς, ενώ το μεσημέρι θα φτάσει τους 24 βαθμούς Κελσίου. Λαμία 11-24, Λιβαδειά 9-21, Καρπενήσι 2-16, Άμφισσα 11-20, Χαλκίδα 9-24, Θήβα 9-20.