Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Δήλωση Γ. Μαρίνου για τη ΛΑΡΚΟ



Δήλωση Γ. Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας με τη Λαϊκή Συσπείρωση
Η απαίτηση της Κομισιόν για επιστροφή των 136 εκ. ευρώ που θεωρεί ως κρατική ενίσχυση της ΛΑΡΚΟ αποτελεί πρόκληση για τους εργαζομένους της, γενικότερα το λαό της περιοχής.
Είναι συνέχεια της πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που συναποφάσισαν με τα επιτελεία της ΕΕ και υλοποίησαν βήμα προς βήμα την απαξίωση της ΛΑΡΚΟ, με αποτέλεσμα να τίθεται επί τάπητος η ιδιωτικοποίησή της, χωρίς να έχουν αποκλειστεί τα σενάρια ακόμα και για κλείσιμό της. Αυτούς τους στόχους υπηρετεί και η απόφαση της Κομισιόν που η εφαρμογή της θα σημάνει νέα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού.
Στο όνομα της ανταγωνιστικότητας επιδιώκεται να σφίξει ακόμα περισσότερο η θηλιά στη λειτουργία της επιχείρησης για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες της ιδιωτικοποίησής της. Όσοι όψιμα ανακαλύπτουν τώρα την Αμερική, τη στιγμή που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που έχει μέσα στο αίμα του την ανταγωνιστικότητα, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την επιδείνωση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας για την εξασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, ρίχνουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων της επιχείρησης και του λαού.
Το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση καταδικάζουν απερίφραστα αυτή τη μεθόδευση της Κομισιόν. Την αντιπαλεύουν και δίνουν όλες τους τις δυνάμεις στον αγώνα ενάντια στους σχεδιασμούς για ιδιωτικοποίηση ή κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων υπονομεύουν τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας, βυθίζουν το λαό μας σε μεγαλύτερα βάσανα.
Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, τα λαϊκά στρώματα της Στερεάς επιβάλλεται να απορρίψουν τα τρομοκρατικά διλήμματα κυβέρνησης- ΕΕ- εργοδοσίας. Να κρίνουν αυστηρά τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και να τους ρίξουν μαύρο στις επικείμενες εκλογές. Σε αυτή την κατεύθυνση να δυναμώσει τώρα η πάλη για να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας από το λαό, στα πλαίσια μιας ανάπτυξης, στην οποία η ΛΑΡΚΟ θα επιτελέσει έναν ιδιαίτερο ρόλο, που στο επίκεντρό της θα έχει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι την κερδοφορία των μονοπωλίων.