Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ LIDL ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ


Συνάδελφοι-ισσες εργαζόμενοι στα LIDL

Κεφάλαιο-Κυβέρνηση-Ε.Ε-Δ.Ν.Τ προωθούν νέα αντεργατικά μέτρα στο πλαίσιο της πολιτικής της ανταγωνιστικότητας για την αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων μειώνοντας την τιμή της εργατικής δύναμης.Ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης με αφορμή τις νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, στο ασφαλιστικό σύστημα, και τα ταμεία με τα εξής μέτρα:

* Προωθούν την μείωση 3,9 μονάδες των εργοδοτικών εισφορών, 2,9 μονάδες από τον Ιούλη και κατά 1 μονάδα επιπλέον μέχρι το 2016 που θα διευρύνει την τρύπα στα έσοδα των Ταμείων.
* Μείωση των τριετών μετά το πάγωμα που επιβλήθηκε με νόμο το 2012 ενώ ανοίγει ο δρόμος για την κατάργηση με το επιχείρημα ότι έτσι θα αντιμετωπιστεί η ανεργία.
* Απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων κάτι που θα οδηγήσει στην αύξηση των ανέργων.
* Προωθούν την μείωση ή κατάργηση των πενιχρών οικογενειακών και άλλων επιδομάτων όπως το επίδομα της μητρότητας τα οικογενειακά επιδόματα.
* Επιχειρούν παράλληλα να περάσουν γύψο σε κάθε λαϊκή κινητοποίηση και διαμαρτυρία να βάλουν χέρι στη συνδικαλιστική δράση, στην απεργία με στόχο να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους τόπους δουλειάς. Αλλά και να δίνεται η δυνατότητα στην κάθε επιχείρηση σε περίπτωση απεργίας των εργαζομένων να απαντά με ανταπεργία.

Συνάδελφοι-ισσες

Μας οδηγούν στην εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Μας θέλουν σκλάβους αμίλητους ανοργάνωτους πετώντας μερικά ψίχουλα. Πρέπει να βρεθούμε σε αγωνιστική δράση και ετοιμότητα για τα χειρότερα που έχουμε μπροστά μας. Πρέπει να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα σαν εργαζόμενοι κι εμείς στα LIDL στην εταιρεία για όλα αυτά που βιώνουμε στους χώρους δουλειάς όπως την εντατικοποίηση, τα εξαντλητικά ωράρια, στα καταστήματα, και στις αποθήκες, τις άθλιες συνθήκες εργασίας ,την τρομοκρατία, τις απολύσεις.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΔΙΑΤΑΧΤΙΚΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΘΑ ΕΔΙΝΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΕΓΡΑΦΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 2014 ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΗΣ ΨΗΦΙΣΗΣ ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΜΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ

Κανένας δεν πρέπει να μείνει εκτός από αυτήν τη μάχη. Να κυριαρχήσει η αφοβία μπροστά στις απειλές της εργοδοσίας και της Κυβέρνησης. Δεν πρέπει να κάνουμε βήμα πίσω από το αυτονόητο δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικήσουμε τη βελτίωση των όρων της ζωής μας, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας.

ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ, ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΚΑΜΜΙΑ ΘΥΣΙΑ, ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

Να βουλιάξουν οι πλατείες και οι δρόμοι από τον κόσμο, να νεκρώσουν τα μαγαζιά, καμία πολυεθνική, κανένα σούπερ μάρκετ να μην έχει κέρδη εκείνη την ημέρα.
Τρόικα, κεφαλαίο, Ε.Ε και κόμματα της πλουτοκρατίας δεν αλλάζουν.
Άλλαξε εσύ θέση και στάση απέναντι σε αυτούς.
Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!