Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Θες να το κόψεις; Αυτή είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ στρατηγική για να ακολουθήσεις, σύμφωνα με νέα ΜΕΛΕΤΗ!


Νέα μελέτη, μας αναλύει πως ο ακριβής τρόπος για να το προβλέψετε, είναι από τον τρόπο που το σώμα του καπνιστή….

επεξεργάζεται τη νικοτίνη! Κι όμως, η μέτρηση των ποσοστών νικοτίνης, μπορεί να βοηθήσει τον καθορισμό της καλύτερης στρατηγικής, για την διακοπή του καπνίσματος.

Η έρευνα δείχνει πως τα άτομα που μεταβολίζουν την νικοτίνη σε κανονικά επίπεδα (περίπου το 60% των καπνιστών), μπορεί να κόψει το τσιγάρο με την χορηγία φαρμάκων και όχι με αυτοκόλλητα. Αντίθετα τα άτομα που χαρακτηρίζονται για τον αργό μεταβολισμό της νικοτίνης, επιτυγχάνουν την διακοπή με αυτοκόλλητα, αποφεύγοντας τις παρενέργειες των φαρμάκων!

Οι επιστήμονες συνέκριναν την επιρροή των αυτοκόλλητων ή των φαρμάκων σε μελέτη που συμπεριλάμβανε 1.246 καπνιστές, που ήθελαν να διακόψουν. Από αυτούς 662 άτομα μεταβόλιζαν αργά την νικοτίνη και οι 584 κανονικά.

Γενικότερα όσοι θέλουν να διακόψουν το κάπνισμα, όπως αναφέρει και ο υπεύθυνος της έρευνας, καθηγητής Caryn Lerman, από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, υποτροπιάζουν. Συγκεκριμένα ανέφερε πως μετά την πρώτη εβδομάδα μιλάμε για ποσοστά 65%!

Τα πορίσματα λοιπόν, βγήκαν μετά από 11 εβδομάδες θεραπείας. Τα άτομα λοιπόν που ακολούθησαν τις συγκεκριμένες μεθόδους θεραπείας, ανάλογα με τον τρόπο που μεταβόλιζαν τη νικοτίνη φαίνεται πως είχαν αρκετά μακροχρόνια αποτελέσματα για την διακοπή τους στο τσιγάρο!