Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Ποιες κακές συνήθειες ''πυροβολούν'' την υγεία μας


Δεν είναι μόνο το κάπνισμα ή η κακή διατροφή που κάνουν κακό στην υγεία μας. Δυστυχώς υπάρχουν κάποιες συνήθειες που κάνουμε καθημερινά και ασυναίσθητα και οι οποίες ενοχοποιούνται για την εμφάνιση σοβαρών προβλημάτων υγείας.
Δείτε ποιες είναι αυτές!
Κατανάλωση φαγητού από πλήξη. Η κατανάλωση τροφών από πλήξη ,άγχος ή ακόμη και από στεναχώρια κι όχι επειδή πεινάτε μπορεί να αυξήσει τις θερμίδες που λαμβάνετε καθημερινά ακόμα και κατά 2000 επιπλέον!

Τρώτε τα νύχια σας! Μπορεί να μην είναι μόνο μια ανθυγιεινή συνήθεια αλλά οδηγεί και σε διάφορες παθήσεις των δοντιών και του στομαχιού.

Όταν δεν σταματάμε στο ένα ποτηράκι! Δεν σταματούν να το διατυμπανίζουν οι ειδικοί επιστήμονες ότι τα πολλά ποτηράκια παραπάνω είναι κακή συνήθεια για την υγεία μας αφού η υπερβολική χρήση αλκοόλ μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην καρδιά, το συκώτι, το πάγκρεας ενώ έχει συσχετιστεί και με τον κίνδυνο διάφορων ειδών καρκίνων.

Η συχνή κατανάλωση κόκκινου κρέατος: Έρευνες έχουν συνδέσει τη συχνή κατανάλωση κόκκινου κρέατος με τον κίνδυνο καρκίνου αλλά και άλλες παθήσεις. Απλά ακολουθήστε τη μεσογειακή διατροφή για ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο.

Οι λάθος σχέσεις: Εάν κάνετε συνέχεια σχέσεις με ακατάλληλους συντρόφους τότε δύσκολα μπορείτε να αποβάλλεται από την καθημερινότητά σας τοξικές σκέψεις. Είναι προτιμότερο να είστε μόνη από το αναλώνεστε συναισθηματικά και ψυχολογικά.

Κάντε focus στα προβλήματα. Μια ακόμη συνήθεια που βλάπτει την υγεία είναι να επικεντρώνεστε στα προβλήματα και να μην προχωράτε στις λύσεις. Με αυτό τον τρόπο επισημαίνουν οι ειδικοί επιστήμονες θα καταφέρετε να ελέγξτε το άγχος και επομένως να είστε πιο ευτυχισμένοι και πιο υγιείς.